Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Västerås försvarsspel har inte imponerat alls den senaste tiden och man saknar en stabil backklippa längst bak

  • Västervik har gjort flera intressanta nyförvärv den senaste tiden i offensivt starka duon Ryan Gropp och Zach Budish

  • Västerås anfallsspel har blivit bättre den senaste tiden och kedjeformationerna börjar sitta ordentligt

  • Västervik har släppt in 17 mål på sina fem senaste matcher

  • Backen Simon Edvinsson har lånats in av Västerås och det är en skicklig spelare som direkt tillfört mycket i lagets spel

Offensiva förstärkningar

Västerås har det fortsatt svårt att få det att stämma. Senast mot AIK kom man ut klart bäst och drev på, trots det stod det 1–0 på tavlan till motståndarna efter första perioden. Sen gick inte laget alls att känna igen och det börjar bli brådskande för västmanlänningarna att spela in mer poäng. Under Västerås hittar vi flera lag som Västervik, Tingsryd och Mora där samtliga trycker på för att kunna utmana om en kvartsfinalplats. Nu behövs ett lyft i spelet över en längre tid för att Västerås ska kunna vara med och utmana senare i vår.

För Västerviks del har man haft likt Västerås, haft en del problem den senaste tiden. Totalt har det blivit sju förluster tio senaste matcherna och nu gäller det att man studsar tillbaka för att inte halka efter allt för mycket. Sportchef Emil Georgsson har däremot gjort ett par intressanta förstärkningar den senaste tiden och det är först och främst offensiven han har prioriterat. Ryan Gropp har bidragit en hel del offensivt hittills och senast in är amerikanske centern Zach Budish som gjort bra med poäng i Finland senaste åren.

Stort tomrum i försvaret efter backens avsked

Västervik har blivit allt mer giftiga framåt och det har visat sig i lagets senaste matcher. Samtidigt har defensiven blivit lidande och totalt har man släppt in 17 mål på sina fem senaste matcher. Nu får man in centern Zach Budish som kommer ge laget en extra boost och jag tror Västerås kan få en del problem. Sedan backklippan Niclas Lundgren försvann har försvarsspelet inte gått att känna igen och det saknas en defensiv härförare som kan spela ett enkelt spel framför egna målet.

In på lån har Frölundas jättetalang Simon Edvinsson kommit men det är mer en skicklig tvåvägsback. Ska Västerås lyckas göra något vettigt av den här säsongen krävs det ett nyförvärv i Lundgrens klass. Offensivt finns det däremot goda intentioner och där tror jag att Västerås är nära att lyckas. Flera kedjeformationer har klickat i den senaste tiden och nu krävs det bara en sista “finish” för att man ska producera rikligt med mål över en längre period. Lagen har spelat mot varandra tre gånger tidigare den här säsongen och samtliga matcher har blivit rätt målsnåla. Med tanke på lagens utveckling den senaste tiden tror jag att vi får se betydligt fler mål än i tidigare matcher och därför tycker jag över 4,5 mål är ett intressant spel.

Speltips.se ger tipset:

Över 4,5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 2/2 kl 14.30

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.