Joakim Östman|2 mars, 2024, 12:11

Jag väljer att spela på Athletic Bilbao i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelvärdet anser vi ligger hos Athletic Bilbao på förhand.

  • Athletic Bilbao är ruggigt hemmastarka och San Mamés lever alltid upp i stormöten.

  • Athletic Bilbao har vunnit 76,9% av deras hemmamöten i La Liga.

  • Athletic Bilbao har åtta-raka hemmasegrar i La Liga.

  • Athletic Bilbao snittar 2,61 mål per match hemma på San Mamés.

Athletic Bilbao är på riktigt

Athletic Bilbao har stått för en alldeles strålande säsong och inför slutdelen av säsongen jagar Ernesto Valverdes manskap Champions League platserna. Athletic Bilbao hittas på 5-plats i La liga där de med sina 49 inspelade poäng har tre-poäng upp till fjärdeplacerade Atletico Madrid. Sett till expected points är även Athletic Bilbao ett av få lag som egentligen varken under eller överpresterat och detta är ett lag att ta på allvar.

Desto sämre prestation var det likväl senast för Athletic Bilbao som på bortaplan mot Real Betis inte komma upp i nivå. Visserligen ställde ett tidigt rött kort till det men förlusten som skrevs till 3-1 var ett tungt slag i jakten på topp-4.

Efter vad som varit en i sin tur katastrofal säsong i Katalonien får Barcelona sägas vaknat till en aning på sistone. Sedan tränare Xavi meddelade att han kommer avgå efter säsongen har Barcelona varit obesegrade. Framförallt har det sett bättre ut i ligaspelet och Barcelona kommer från fyra segrar på deras fem senaste La Liga möten.

Senast på hemmaplan mot Getafe gjorde Barcelona processen kort och en match det spelmässigt hade ett enormt övertag i blev det aldrig något snack. Segern skrevs till hela 4-0 och kanske är det lite av ett momentum vi börjar skåda i Barcelona-lägret igen.

Väljer sida

Söndagskvällen avslutas på bästa sätt med ett riktigt pangmöte mellan Athletic Bilbao – Barcelona på San Mamés. Såväl Athletic Bilbao som Barcelona får sägas vara i god form och vi har alla förutsättningarna för att få se en sprakande duell.

Vi behöver inte heller blicka allt för långt bak i backspegeln för att hitta lagens senaste inbördes möte, när de gick upp mot varandra i Copa del Rey i slutet på januari. Då stod Athletic Bilbao för en strålande insats och hemmastarka som Ernesto Valverdes manskap är avancerade de vidare.

Inför söndagens duell handlar det om att välja sida då detta är ett mötet som kan gå båda lagens väg. Med tanke på hur starka Athletic Bilbao är hemma på San Mamés och att det är en arena som alltid lever upp i dessa stormöten väger dock vår vågskål över till hemmalagets favör.

Athletic Bilbao kommer från åtta-raka hemmasegrar i La Liga och även fast formen varit bättre på sistone i Barcelona samt att de är ett bra bortalag, synar vi att Barcelona inte åker från Baskien med poäng. 

Sett till tabelläget är det även så att Athletic Bilbao har betydligt mer att spela för och det är en faktor att inte underskatta. Här klickas därför hemmasegern med att ett oavgjort resultat ger pengarna tillbaka till fin fina 2.00!

fotboll, La Liga
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Athletic Bilbao - Barcelona
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.