Axel Olsson|2 mars, 2024, 12:08

Jag väljer att spela på Real Betis + 1,5 asian handicap i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Atletico spelade så sent som i torsdags. Blir deras fjärde match inom 13 dagar.

  • Atletico är inne i en formsvacka och stjärnan Griezmann är fortsatt osäker till spel.

  • Real Betis har tagit poäng i sex av deras sju senaste.

Svajiga insatser

Atletico Madrid är satta som stora favoriter inför mötet mot Real Betis, något vi väljer att ifrågasätta. Atletico kommer nämligen från en tung 3-0 förlust i Copa Del Rey-semifinalen. De spelade alltså så sent som i torsdags och det här blir deras fjärde match inom loppet av 13 dagar. Det tuffa spelschemat borde påverka deras fysiska status inför söndagen, samtidigt som laget dras med ett par tunga skador. Griezmann missade torsdagens batalj och han är fortsatt osäker till spel inför söndagen. Han har varit lagets bästa spelare och med sin kreativitet är han den som länkar samman mittfältet och anfallet.

Utan honom får de inte samma rytm i anfallsspelet och det skulle vara ett enormt tapp om han missar söndagen också. Atletico Madrid är i en formsvacka med endast en seger i deras sju senaste matcher. De har framförallt bjudit in Athletic Bilbao till kampen om topp 4 och de behöver resa sig snarast. Det är ett sargat Atletico och därför anser vi att favoritskapet är alldeles för stort. Vi är medvetna om Atletico Madrids grymma hemmafacit, men i en period som denna tror vi inte på en tydlig seger mot Real Betis. Vårt spel sitter fortfarande om Atletico vinner med ett mål.

Fullt fokus på ligan

Real Betis underskattas inför söndagen. De har slagit sig in i topp 6 och har haft en stabil form på senaste. Gästerna hade ingen cupmatch i veckan och deras långa vila är därför en klar fördel. Betis kommer senast ifrån en stark 3-1 seger mot just Athletic Bilbao, laget som Atletico förlorade emot i torsdags. Bilbao drog på sig ett rött kort mot Real Betis och det blev givetvis avgörande, men Betis ledde redan med 2-0 innan utvisningen. Real Betis har fullt fokus på ligan och att knipa en av Europa-platserna, särskilt nu efter deras uttåg i Conference League-slutspelet.

Marc Roca, Sokratis och Juan Miranda är tillbaka igen efter deras avstängningar. Miranda och Roca är två spelare som gjort det väldigt bra den här säsongen och det är ett tydligt styrkebesked för gästerna. Tyvärr blir Isco borta ett tag till, en av deras bättre spelare den här säsongen. Betis har tagit poäng i sex av deras sju senaste matcher och de har fortfarande ett stabilt försvar. Vi tror inte att de faller ur ramen under söndagen, med det sagt förväntar vi oss en jämn batalj.

fotboll, La Liga
|
units: 3/5 - spelstopp: 16:15
Atletico Madrid - Real Betis
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.