Daniel Jacobsson|2 mars, 2024, 12:13

Jag väljer att spela på halvtid/fulltid i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Djurgården går vidare på ett oavgjort resultat.

  • Djurgården kommer ha stora delar av bollinnehavet redan i första halvlek.

  • IFK Göteborg kommer fokusera på att stänga igen bakåt – tills att man behöver chansa i andra halvlek.

Imponerat

Djurgården har minst sagt imponerat såhär långt in i cupspelet. Visst, motståndarna man har mött heter Nordic United och Skövde, men spelet har onekligen sett lovande ut och flera av deras utpekade nyckelspelare har redan presenterat sig. En spelare som fått både rubriker och gått viralt på diverse plattformar är Lucas Bergvall, ungdomen som skrivit på ett kontrakt med Premier League-giganten Tottenham och lämnar Djurgården efter sommaren. Den offensiva mittfältaren lär säkerligen ha sitt att säga till om i det här mötet också. Djurgården har möjligheten att säkra platsen till slutspel framför hemmafansen. Det kommer man inte gå miste om, det är bara en frågan om hur snabbt man sätter spiken i kistan här. Jag tror nämligen att det är offensiven som avgör i slutändan, där är Djurgården betydligt vassare än IFK Göteborg.

Offensiven räcker inte till

Gustaf Norlin är inte den typiska anfallaren, Linus Carlstrand räcker inte till och nyförvärvet Laurs Skjellerup har redan dragit på sig skavanker. Lägg därpå att David Moberg-Karlsson var påväg in men Blåvitt fick tillslut ett negativt besked i de förhandlingarna. Det kan bli kostsamt om Ola Larsson och de andra på Kamratgården i Göteborg inte hittar en liknande spelartyp. Här finns det iallafall ingen spets som jag tror tar IFK Göteborg till slutspel i cupen. Åtminstone inte på den centrala positionen längst fram. Det skall till att Arbnor Mucolli, Oscar Pettersson eller Thomas Santos har en väldigt bra dag på jobbet här. Att det står oavgjort i paus ser jag som högst troligt och när IFK Göteborg tvingas gå framåt för avancemang i andra halvlek kan det mycket väl straffa sig bakåt. En defensiv backlinje som har lite avbräck och tvingas till ändringar. Allt tyder på att Wendt bildar mittbackslås med Svensson här.

fotboll, cup
|
units: 1/5 - spelstopp: 17:30
Djurgården - IFK Göteborg
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.