Axel Olsson|2 mars, 2024, 12:14

Jag väljer att spela på båda lagen gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Degerfors har fått sig en fin start och mäktat med sju mål på två matcher.

  • Elfsborg åkte på en tung 3-2 förlust mot Örgryte.

  • Om Örgryte leder över GAIS kan båda lagen behöva gå för segern.

Pressade att vinna

Vi förväntade oss inte att grupp 2 skulle vara såhär pass öppen inför den sista omgången. Elfsborg har underpresterat och det har givit övriga lag en chans på förstaplatsen. Fjolårets tabelltvåa var givetvis väldigt missnöjda med 3-2 förlusten mot Örgryte. De fick sig en mardrömsstart men lyckades att vända på steken redan i halvtid.

Elfsborg hade lägen för att utöka deras ledning men var ineffektiva framför mål, vilket gav Örgryte en chans att hänga kvar i matchen. Göteborgslaget tog vara på sina lägen och vände till 3-2 igen, ett oväntat slutresultat och en svag andra halvlek av Elfsborg. Deras seger mot GAIS satt hårt inne och med det sagt har inte Elfsborg imponerat under detta gruppspelet. De är dock pressade att vinna i sista matchen mot Degerfors där de måste gå för tre poäng. Elfsborg har fortfarande mycket kvalitet och vi tror att ett framåtlutat hemmalag hittar nätet under söndagen.

Allt i egna händer

Gästande Degerfors toppar grupp 2 och har allt i egna händer inför den sista omgången. Om de vinner den här matchen är det Degerfors som vinner gruppen, men samtidigt måste de ha full koll på hur det går mellan Örgryte och GAIS. Om Örgryte vinner den matchen räcker det inte att Degerfors kryssar mot Elfsborg. Det kan alltså bli flera olika scenarion, men Degerfors måste först och främst fokusera på den egna prestationen.

De har faktiskt imponerat i deras två inledande matcher, med en klar 5-0 seger mot ÖIS och 2-2 mot den allsvenska nykomlingen GAIS. Deras offensiv har fått träff direkt med sju mål på två matcher och det lovar gott inför den sista omgången. Degerfors har hittat ett viktigt flyt såhär tidigt in på säsongen och vi tror iallafall att de kan peta in en boll borta på Borås Arena, men om det räcker för en gruppseger återstår att se.

fotboll, Svenska Cupen
|
units: 3/5 - spelstopp: 13:00
Elfsborg - Degerfors
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.