Daniel Jacobsson|2 mars, 2024, 13:51

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Klasskillnad mellan dessa två för dagen.

  • Manchester City har samtliga ordinarie spelare spelklara.

  • Shaw, Martinez, Höjlund, Martial, Malacia, Mount och Wan Bissaka saknas i United.

Stark hemmaform

Det ljusblåa laget i Manchester har tagit över tronen och har dominerat fotbollen i både staden och England ett par år nu. Manchester från den röda delen har det dessvärre jobbigt. Här och nu är Manchester City klasserna vassare och det jobbiga skadeläget i dagens bortalag på Etihad Stadium gör tyvärr att favoritskapet blir betydligt större än vad det egentligen hade varit. Utan att ta bort det faktum att City är betydligt vassare än United även med fulla lag. Jag tror att Manchester City kommer göra ett riktigt statement här och sätta prickarna över i:et på både ett och annat ställe.

Kevin de Bruyne och Erling Haaland noterades för en imponerande insats när man bortaslog Luton med 6-2. Kevin slog fyra målgivande passningar till Erling och formen går inte att klaga på inför det här mötet. Att ta bort De Bruyne gör mycket, men det finns flertalet andra spelare som har fötter värda miljoner i det här laget. Det kan bli en blodig afton om United inte är på benen.

Under isen

Här saknas som sagt Shaw, Martinez, Höjlund, Martial, Malacia, Mount och Wan Bissaka inför derbyt. Harry Maguire, som hade varit en given ersättare till Martinez, är också osäker till spel. Det återstår att se vad Erik ten Hag kan ställa fram för lag i det här derbyt. Ett viktigt derby på många sätt. Det hade onekligen varit viktigt för klubben i rött att vinna ett möte mot den nästintill oslagbara rivalen. Speciellt i det här läget där flertalet supportrar fortsatt ropar på tränarens avgång. Det är en krisklubb och förblir det den här säsongen ut, den saken kan vi nog ändå slå fast, trots tabellposition.

Jag tror som sagt att Manchester City blir aningen för bra här. Man mår bra, är tvingade att vinna efter Liverpools trepoängare igår och har flertalet av sina nyckelspelare i toppform. Något som inte United har, då man istället har danske Rasmus Höjlund skadad, det tydligaste vi kommer till superform i det här laget. Hemmalaget vinner med två mål och sätter återigen spiken i kistan kring vilken klubb som är störst, bäst och vackrast i staden.

fotboll, Premier League
|
units: 4/5 - spelstopp: 16:30
Man City - Man United
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.