Joakim Östman|2 mars, 2024, 12:12

Jag väljer att spela på Juventus i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelvärdet ligger hos Juventus i söndagskvällens möte.

  • Juventus studsa tillbaka senast och bröt deras segerlösa-streak.

  • Napoli är 5-3-4 på hemmaplan i Serie A.

  • Juventus har vunnit 61,5% av deras bortamöten i Serie A.

Bounce back

Efter vad som länge var en kamp om Scudetton för Juventus har Max Allegris lag haft en formsvacka på sistone. Juventus hade inför helgens Serie A omgång fyra matcher i följd utan trepoängare där Bianconeri dessutom hade förlorat två av dessa mötena. På Allianz Stadium var det därför ett pressat Juventus som tog emot Frosinone i söndags och vi skulle bjudas på en svängig tillställning.

Efter fyra mål och likaläge inför andra halvleken såg Juventus på nytt ut att gå mot ett poängtapp, i matchens sista stund skulle dock Daniele Rugani sätta bollen i mål vilket betydde seger. Juventus studsa därför tillbaka och förhoppningsvis för alla med Bianconeri sympatier kan de hitta tillbaka till säsongens tidigare vinstrika form. 

En kaosartad säsong från start tills nu har Napoli stått för och med flera tränarbyten samt svaga resultat har inte mycket gått som förväntat. En nystart ännu en gång valde Napoli att gör inför deras åttondelsfinal mot Barcelona och vi är nu tre-matcher in under tränare Francesco Calzona styre. 

Senast mot Sassuolo skulle även Napoli äntligen få se lite effekt och man kan säga att säsongens frustration delades ut på Mapei Stadium. Leda av det offensiva vapnena Victor Osimhen samt Khvicha Kvaratskhelia fick Napoli full utdelning där de efter fyra-raka matcher utan seger skulle köra över Sassuolo. Slutsiffrorna skrevs till hela 1-6 och med det hoppas Napoli nu kunna bygga vidare i jakten på europaspel kommande säsong.

Upp till bevis

På ett sätt befinner sig Napoli och Juventus på väldigt liknande ställen formmässigt där de båda efter tyngre perioder tog en förlösande seger senast. Där får jämförelsen trots allt upphöras och bortsett från en svagare period finns det inte särskilt mycket att anmärka på gällande Juventus säsong. För Napoli har såväl spelet som resultaten varit för svaga säsongen i genom och inför helgens omgång kan det vara sista chansen för en vändning.

Det är förutsättningarna inför söndagens drabbning Napoli – Juventus och på förhand kan man välja att gå med båda lagen lite beroende på känsla. För Napoli är poängen på spel av större betydelse än för gästande Juventus som hittas i lite av ett ingenmansland, Juventus kan likväl inte bara lägga sig och dö vilket Max Allegri även tryckt på via media.

Personligen köper jag inte in allt för mycket från Napolis storseger senast mot ett Sassuolo som kanske för tillfället är Serie A svagaste lag. Juventus i sin tur har över tid visat deras tyngd och även fast det finns delade meningar kring deras spelsätt har det visat sig vara vinst-givande.

Sett till oddssättningen finns det inte mycket att fundera på och när Juventus-segern når upp i hela 3.20, är spelvärdet för högt för att inte klicka i bortasegern i söndagens möte!

fotboll, Serie A
|
units: 1/5 - spelstopp: 20:45
Napoli - Juventus
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.