Axel Olsson|2 mars, 2023, 11:56

Jag väljer att spela på hemmalaget vinner i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Nice har varit riktigt starka sedan Digard tog över.

  • Nice är obesegrade i åtta raka med sex segrar och två oavgjorda.

  • Auxerre har förlorat hela 9 av deras 13 ligamatcher på bortaplan.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Nice vinner hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Magisk form under Digards styre

Nice har blivit ett helt nytt lag under Digards styre och de går från klarhet till klarhet. Hemmalaget har klättrat rejält under den här perioden och nu hittas de på en sjundeplats i franske Ligue 1. De har äntligen fått kontakt med toppen och det finns en bra chans på en Europa-placering, trots en sämre inledning av säsongen. I nuläget har de fem poäng upp till tabellfemman Rennes och med den här formen väntar fler poäng i de nästkommande matcherna.

Hemmalaget är obesegrade i åtta raka ligamatcher med sex segrar och två oavgjorda. Försvarsspelet har varit nästintill felfritt och Nice har hållit nollan i sex av deras sju senaste matcher, ett otroligt facit. De kommer senast ifrån en magnifik prestation mot tuffa AS Monaco – matchen slutade i en 0-3 vinst och nyförvärvet Moffi var segerorganisatör. Anfallaren som anlände i januarifönstret öppnade målkontot för Nice med två fullträffar och spelade även fram till det tredje målet. Han låg bakom samtliga tre mål och med honom har offensiven blivit ännu vassare. Nice är på en väldigt bra plats just nu och de har kapaciteten att förlänga deras fina svit.

Förväntad bottenstrid

Auxerre har träffat rätt i deras två senaste ligamatcher där de överraskande nog besegrat både Lorient och Lyon. De ska absolut ha en eloge för dessa två insatserna men samtidigt blir det tufft att behålla den effektiviteten under en längre tid. De har verkligen varit effektiva i sista tredjedelen samtidigt som deras motståndare har underpresterat. Enligt oss har Auxerre inte kvaliteten för att fortsätta med en sådan effektivitet i ligaspelet.

Det ska sägas att gästerna är nykomlingar i högstaligan och det var hela elva år sedan de befann sig på den här nivån. Sett till deras spelartrupp förväntas inte allt för mycket av dem och målsättningen är givetvis att hålla sig kvar. Med deras två senaste segrar har de letat sig upp från nedflyttningsplatserna och befinner sig precis ovanför strecket. De är fortsatt högst delaktiga i bottenstriden och det kommer nog bli en kamp in i det sista för deras del. Auxerre har förlorat hela 9 av deras 13 ligamatcher på bortaplan och de saknar jämnheten som hemmalaget visat upp.

fotboll, Ligue 1
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Nice - Auxerre
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.