Kevin Andersson|2 mars, 2024, 09:00

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Tampa är ruskigt starka på hemmais.

  • Gästerna har bara vunnit fyra av sina 16 senaste matcher.

  • Tampa har vunnit åtta av de tio senaste lagen emellan.

Stark hemmaform

Tampa Bay Lightning började återigen året som ett av de lagen i Eastern Conference med den bredaste truppen, men för första gången på flera år var de inte favoriter att vinna Stanley Cup, och på senare tid har den känslan visat sig vara sann, med endast fem segrar i deras senaste tio matcher, vilket placerar dem på femte plats i Atlantic Division och ger dem den sista Wild Card-platsen. Hemma den här säsongen har Tampa Bay återigen varit dominerande med en resultatrad på 18-8-4 på 30 spelade matcher, och även om deras målskillnad på -2 inte ser bra ut, är detta ett lag som inte ska underskattas när slutspelet närmar sig.

Den här säsongen leds Lightning av den potentiella Hart Trophy-favoriten Nikita Kucherov, som har en säsong att komma ihåg med otroliga 104 poäng på 61 spelade matcher, och i målet har de varit förvånansvärt stabila, med en sammanlagd GAA på 3.39 trots den låga räddningsprocenten på .892. Senast för Tampa Bay var det en tuff förlust hemma mot Buffalo Sabres, där poäng till sex Lightning-spelare var tillräckligt för att hålla matchen jämn, men i slutändan tillät Andrei Vasilevsky tre mål på 23 skott, det sista i förlängning vilket resulterade i att Sabres vann med 3-2

Har det kämpigt

Montreal Canadiens kom in i säsongen 2023-24 med förväntningar på att ha det tufft, och på senare tid har de gått igenom gott om det, med bara fyra segrar på deras senaste 16 matcher totalt. Detta ger dem en resultatrad på 23-28-9 för säsongen, vilket placerar dem långt utanför slutspelsplats i Atlantic Division. På bortaplan har Montreal lyckats få till ett 11-12-6 facit på 29 spelade matcher, men med en målskillnad på -44 kommer detta att räknas som ännu en besviken säsong för ett lag vars ombyggnad aldrig verkar ta slut.

Den som leder vägen för detta unga Canadiens-lag under 2023-24 är den växande stjärnan och kaptenen Nick Suzuki, som har skrapat ihop imponerande 59 poäng på 60 spelade matcher. I målet har de sett ännu en stabil säsong, där deras tre målvakter har en sammanlagd GAA på 3.50 och en räddningsprocent på .900. Senast för Montreal var det en jämn förlust mot Florida Panthers, där Suzukis tre poäng var tillräckligt för att ta matchen till förlängning, men till slut var det Panthers som drog det längsta strået och vann med 4-3 efter en straffläggning, trots den solida insatsen i målet med Sam Montembault som räddade 32 av de 35 skotten han fick på sig under natten.

ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 01:00
Tampa Bay Lightning - Montreal Canadiens
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.