Erik Norin|2 april, 2024, 12:43

Jag väljer att spela på underspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Tre av sex matcher i matchserien har slutat med max tre mål.

  • Båda lagens målvakter har gjort fantastiska säsonger.

  • Helt avgörande sjunde match, brukar sällan innebära målrika historier.

500kr gratisspel

Omsättningskrav: 1x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Hemmaplan har varit avgörande

Hemmaplansfördelen är ganska tydlig i den här matchserien även om båda lagen knipit en match på bortaplan så har det varit när man varit det sämre laget, framförallt i Frölundas fall som inte varit nära i Tegera i de andra matcherna. Nu får man dock väldigt viktig fördel i den här matchen för i Scandinavium har man varit bra. Ska något lag vinna överlägset här så tror jag det är Frölunda, även om allt talar för en tokjämnt tillställning. Även då kan underspelet hitta rätt. Vi såg exempelvis HV71 vinna med 5-0 mot Oskarshamn i en avgörande match.

Frölundas bästa spelare hittills är Lasse Johansson i kassen som hade sin kanske sämsta match i match sex, men som jag tror kommer tillbaka start här när han troligen kommer få lite bättre hjälp av sina försvarsspelare än i föregående match. Defensiv kvalitet har man i Christian Folin, Henrik Tömmernes med flera och det kommer bli svårt att göra mål på Frölunda den här matchen. Innan storförlusten senast hade man inte släppt in mer än max två mål per match.

Viktigt besked från målvakten

Det som nog allra flest Leksingar tyckte var skönast att se i match sex var att Filip Larsson återigen var så bra som han varit under hela säsongen. Den femte matchen i Scandinavium var mycket tuff för Larsson som i stort sett gjorde två tavlor som ledde till Frölundamål och som där och då blev avgörande för matchen. Jag tror han kommer utmana Lasse Johansson på allvar i den här matchseriens sista match också om vem som är årets målvakt och att det ska mycket till för att passera Leksandskeepern.

Annars har de senaste matcherna i matchserien varit målrika som sagt. Det som inte får glömmas är att av de fyra första matcherna i serien så slutade tre av dem med max tre mål gjorda. Jag tror verkligen på ett liknande scenario här och Leksands prioritet blir givetvis att stoppa Frölundas initiala press där jag tror man bara kommer ut och kör. Ju längre matchen går och ju jämnare det fortfarande är desto mer går det över till Leksands fördel det här som underdog i den enskilda matchen.

ishockey, shl
|
units: 3/5 - spelstopp: 19:00
Frölunda - Leksand
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.