Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Leicester har gjort mål i 15 av deras 16 senaste ligamatcher.

  • Anfallaren Iheanacho har kommit igång rejält och mäktade med ett hattrick senast. Tillsammans med Jamie Vardy skapar dessa två en farlig duo.

  • Manchester City har en viktig CL-kvartsfinal mot Dortmund bara tre dagar efter det här mötet. Vi tror att Pep möjligtvis vilar ett par nyckelspelare i matchen mot Leicester.

  • Man City har släppt in mål i fyra av deras fem senaste ligamatcher.

  • Leicester mäktade med två mål i deras senaste inbördes möte.

Fortsätter att imponera

Majoriteten av storklubbarna har stött på en del hinder den här säsongen. De flesta har haft någon typ av formsvacka där en hel del poäng har gått miste, därmed har guldstriden blivit en enmans-show. Manchester City går med stadiga steg mot ytterligare en ligatitel och det finns ingen som är i närheten av dem just nu.

Däremot har hemmalaget Leicester City gjort en strålande säsong i Premier League hittills. Leicester går fortfarande lite under radarn trots att de bevisat flertalet gånger att de är ett lag att räkna med i toppen. Just nu hittas de på en fin tredjeplats i tabellen med 56 inspelade poäng. Leicester har inte bara imponerat mot de sämre lagen, utan Rodgers gäng har även besegrat flera av storklubbarna den här säsongen. Hemmalaget besitter en komplett trupp där balansen är väldigt god. Leicester har gjort mål i 15 av deras 16 senaste ligamatcher. Förre detta City-anfallaren Kelechi Iheanacho har kommit igång rejält på sistone – 24 åringen stod för ett hattrick i senaste ligamatchen mot Sheffield United. Leicester har fått ytterligare en dimension i anfallsspelet nu när Iheanacho kan avlasta Jamie Vardy i offensiven.

CL-slutspel tre dagar efter

Som vi nämnda här ovan befinner sig Manchester City högst upp i tabellen efter 30 spelade omgångar. De har visserligen en match mer spelad än stadskonkurrenten Man United, men det skiljer hela 14 poäng mellan dessa två. Manchester City har dominerat fullständigt i ligaspelet den här säsongen och tar med största sannolikhet ett bekvämt ligaguld så småningom.

Deras klanderfria ligaprestationer gör att laget kan fokusera extra på Champions League-slutspelet. Bara tre dagar efter Leicester-mötet ställs Manchester City mot tyska Dortmund i kvartsfinalen av Champions League. Vi tror att den enorma serieledningen och det täta matchandet gör att Pep väljer att rotera en aningen inför mötet med Leicester. Det är uppenbart att City kommer ställa sin starkaste elva mot just Dortmund, vilket mycket väl kan innebära att ett par nyckelspelare vilas i ligaspelet. Senast dessa två lagen möttes hade City problem att få stopp på Leicesters omställningsspel. Då mäktade Leicester med två mål framåt, vi tror att de hittar nätet under lördagen också!

Speltips.se ger tipset:

Leicester över 0,5 mål hos coolbet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 1/4 kl 08.43

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.