Daniel Jacobsson|2 april, 2024, 12:29

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Manchester City tvungna att vinna.

  • Manchester City klart vassare än Aston Villa.

  • Aston Villa vann derbyt senast men har inte riktigt formen för att slå Manchester City för dagen.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Press på City

Säsongen drar ihop sig och Manchester City är tvungna att vinna mötet med Aston Villa under onsdagskvällen. Pep Guardiola och hans gäng har press på sig för första gången på ett par år. Nu ställs allt på sin spets och det kommer behövas ytterligare en vändning i tabelltoppen. Manchester City har inte heller igång Erling Haaland i den formen man behöver för ligaguldet, men det är ju bara en tidsfråga. Här möter man iallafall ett lag som man hade problem med tidigare under säsongen. Förlusten på Villa Park kom dock under Villas starkaste tid och är väll inte att analysera överdrivet. En som analyserat den matchen är dock Pep Guardiola och det lär inte hända igen.

Här tror jag att City steppar upp och spänner musklerna inför avslutande omgångarna av Premier League-säsongen. Nyckelspelarna har varit svagare ett tag och det gäller att man får träff i det här mötet och även framöver. Foden och Haaland har inte riktigt hittat rätt i senaste stormötena, men blir nycklarna för City här. Jag tror att man studsar tillbaka och vinner bekvämt.

Vill upprepa

Aston Villa gjorde det smått omöjliga när man besegrade Manchester City tidigare under säsongen. Den vinsten är dock ett minne blott och det är även Aston Villas otroliga hemmasvit som då fanns. Utan att dra ner Villa alldeles för mycket så är det ett lag som inte riktigt har formen för att besegra storklubbarna. Manchester City blir en tuff nöt att knäcka på resande fot, där har City inte förlorat en match i år. Aston Villa går mot en kanonsäsong, ligger fyra i dagsläget, men blir aningen tunna mot lagen som jagar guld om ni frågar mig. Det är ett starkt lag som ställs ut, inget snack om saken, men man har inte samma press på sig här.

Aston Villa kommer från derbysegern mot Wolverhampton senast och har en god känsla. Hade det inte varit för en av de tuffaste bortamatcherna i ligan så hade läget varit lite annorlunda. Man åker inte till Etihad Stadium och bestämmer matchbild, den saken är säker och då blir det tufft för Aston Villa och alla andra lag i ligan.

fotboll, premier league
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:15
Man City - Aston Villa
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.