Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • När lagen senast ställdes mot varandra vann Djurgården med 3-2.

  • Båda lagen gör mål har varit ett faktum i Malmös tre inledande matcher.

  • I sin senaste match lyckades inte Djurgården hålla nollan mot Varberg

  • Båda lagen har anfallsspelare av högsta allsvensk klass.

  • Tre omgångar i på säsongen har Malmö inte hållit nollan en enda gång.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Båda lagen gör mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Hemmalaget  fortsätter imponera

Djurgården har fått en flygande start på den allsvenska säsongen med tre segrar av tre möjliga. På pappret har dessutom Djurgården haft en ganska tufft spelschema: Elfsborg borta, Norrköping hemma samt Varberg borta. De två förstnämnda förväntas vara med och slåss i toppstriden och att åka ner till en vårtung gräsmatta i Varberg är aldrig tre enkla poäng. Djurgården som i vanlig ordning har en ambition att vara med och slåss om SM-guldet hade inte kunnat få en bättre start än den som de fått. Utöver ett starkt kollektiv och ett tryggt grundspel har flera individuella spelare imponerat stort hos blåränderna. Nyförvärvet Rasmus Schüller har kanske varit hela allsvenskans bästa spelare, Aslak Fonn Witry har redan hunnit göra två mål och Hjalmar Ekdal går från klarhet till klarhet i mittlåset.

Tre omgångar in på säsongen får Djurgården tillsammans med Malmö ses som de största favoriterna till SM-guldet. Det är med andra ord en otroligt viktig match som väntar när lagen ställs mot varandra på måndag. En seger och tre poäng här kan mycket väl vara avgörande när vi ska summera allsvenskan i höst. Med sin överlägsenhet de senaste åren har Malmö seglat upp till små favoriter men här kan Djurgården mycket väl ta sin fjärde raka seger. Inför toppmötet riktar vi blickarna mot ett målspel, båda lagen gör mål. Djurgården och Malmö håller högsta klass i offensiven och här räknar vi med att det blir minst ett mål i vardera kasse.

Håller inte nollan

Precis som Djurgården har Malmö fått en drömstart på den allsvenska säsongen. Även om man endast fick med sig en pinne hemma mot Östersund är sju poäng av nio möjliga ett starkt facit. Speciellt då sex av de nio inspelade poängen har bärgats mot toppkonkurrerande Hammarby och Häcken. Där Malmö imponerat som mest är i offensiven med sex gjorda mål på tre matcher. Anders Christiansen visar åter att han är allsvenskans bästa spelare, Søren Rieks är i glödhet form och i Antonio Čolak har man fått in en riktigt bra anfallare. Där Malmö inte imponerat lika mycket är i det defensiva spelet. Skåningarna har överraskande nog inte lyckats hålla nollan i en enda match. Lyckas man hålla säsongens första nolla mot Djurgården? Nej, säger vi!

Efter poängtappet senast åker ett revanschsuget och laddat Malmö upp till huvudstaden. När Malmö vaknar på rätt sida är det få lag i allsvenskan, om ens något, som kan stoppa dem. Således har vi svårt att se Malmö lämna huvudstaden utan att göra minst ett mål. När lagen ställdes mot varandra på Tele2 i fjol blev det ett rejält målkalas där Djurgården drog det längsta strået och vann med 3-2. Liknande resultat att vänta på måndag? Fem mål är mycket att önska men att vardera lag löser minst ett mål håller vi som troligt. Båda lagen gör mål klickas!

fotboll, allsvenskan
|
units: 3/5 - spelstopp: 18:30
Djurgården - Malmö
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.