Axel Olsson|2 maj, 2024, 10:19

Jag väljer att spela på under 2,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Getafe är utan deras skyttekung Borja Mayoral.

  • Athletic Bilbao har varit klart sämre på resande fot.

  • Bilbao har endast gjort 15 av deras 53 ligamål på bortaplan.

  • Getafe är fortsatt motiverade, då laget har en liten chans på topp 7.

500 kr gratisspel

Omsättningskrav: 1x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Skyttekungen saknas

Getafe har fortfarande en liten chans att nå topp 7 och Europa-spel tills nästa säsong. De har dock bara fem omgångar på sig att försöka knappa in sex poäng på tabellsjuan Real Betis, samtidigt som Valencia och Villarreal befinner sig mellan dessa två. Det låter som en alldeles för tuff uppgift, men större överraskningar har hänt. En seger och Getafe skulle plötsligt få en rejäl vittring, lägg även till att de har ett ganska tacksamt schema att avsluta med.

Det är alltså ett motiverat hemmalag och Getafe har varit stabila i just hemmaborgen. De har framförallt spikat igen rejält hemma på Coliseum Alfonso Perez, endast 15 insläppta mål på 16 ligamatcher. Bordalas gäng är en svår nöt att knäcka i hemmaborgen och de har löst vårt underspel i fem av deras sex senaste matcher. Det som talar emot Getafe inför fredagen, är att skyttekungen Borja Mayoral saknas. Spanjoren har dragit på sig en skada och missar därmed den här matchen. en viktig spelare som mäktat med hela 15 ligamål. Offensiven blir klart sämre utan honom, vilket är en annan faktor till det här underspelet.

Besvikelse kring bortaspelet

Athletic Bilbao har nästintill redan säkrat Europa-spel tills nästa säsong. I skrivande stund befinner sig klubben på en femteplats i tabellen, vilket innebär en plats i Europa League. Men gästerna har också en liten förhoppning om att kunna klättra i tabellen, då topp 4 platsen fortfarande är möjlig. Atletico Madrid befinner sig sex poäng framför, därmed finns det fortfarande chans till en CL-plats för Athletic Bilbao. Det var alltså en tung förlust i förra omgången när de förlorade mot just Atletico Madrid.

Det har varit en tydlig skillnad mellan Bilbaos hemma- och bortaspel den här säsongen. De är inte alls lika stabila på resande fot och det har stjälpt dem i vissa stunder av den här säsongen. De har endast gjort 15 av deras 53 mål på bortaplan, vilket förklarar en hel del. Gästerna är fortfarande favoriter inför fredagen, fast med ett par tuffa resultat i bagaget och deras bortaspel är vi inte helt övertygade. Det kan bli en jämn match mellan dessa två!

fotboll, La Liga
|
units: 3/5 - spelstopp: 21:00
Getafe - Athletic Bilbao
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.