Marcus Råsberg|2 maj, 2024, 10:12

Jag väljer att spela på under 5,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Tre av fem matcher har gått under linan än så länge

  • Jeremy Swayman har varit oerhört stark i kassen för Boston

  • Joseph Woll startade i Torontos kasse senaste matchen och levererade

  • Toronto har endast gjort nio mål på fem matcher

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Har varit målsnålt

Inatt har det blivit dags för Toronto Maple Leafs och Boston Bruins att spela match sex i förstarundan. Efter att Boston gått upp i ledning med 3-1 i matchserien i helgen så lyckades Toronto, tidigare i veckan, reducera till 3-2 genom en vinst på bortaplan efter förlängning i TD Garden utan sin stora Stjärna Auston Matthews.

Nu är det återigen vinna eller försvinna som gäller för Toronto samtidigt som Boston har möjlighet att ta tillvara på sin andra matchboll. Det bör kunna bli ännu en jämn match. Valet av sida är svårt och jag väljer därför att rikta blickarna mot målspelet.

Matchserien mellan Toronto och Boston har varit jämn och den har även varit målsnål. På fem spelade matcher har det blivit 25 mål totalt vilket innebär ett snitt på fem mål per match. Trenden senaste matcherna har dessutom varit att det blivit färre och färre mål för varje match som spelats. Senaste två matcherna har endast innehållit sju mål totalt. Varje närkamp, moment och situation blir allt viktigare och inget av lagen vill gå bort sig defensvit. Detta talar för ännu en målsnål historia inatt.

Jeremy Swayman!

Bostons målvakt Jeremy Swayman har varit helt fenomenal i matchserien mot Toronto. Han har vunnit tre av sina fyra starter, han har stoppat 118 av 124 skott och har en räddningsprocent på hela 95,2%. Under året har Swayman blivit en oerhört svår nöt att knäcka för Toronto och innan vinsten senast så hade Swayman vunnit sju raka matcher mot Leafs och hade en räddningsprocent på ca 96%. Senaste matchen fick Swayman dessutom en tuff utmaning på andra sidan när Joseph Woll klev in i matchserien och storspelade för Toronto. Målvaktskampen mellan Swayman och Woll kommer fortsätta och om de fortsätter spela som de gjort så kommer den här matchserien fortsäta vara målsnål.

Toronto har saknat Nylander större delen av den här matchserien och dessutom har lagets största stjärna, Auston Matthews, haft någon form av problem som höll honom borta från spela i sista perioden av match fyra och under hela match fem. Hans vara eller icke vara är ännu oklart inför match sex och Toronto har endast gjort nio mål på fem matcher. Mycket talar för att det kommer bli tight och målsnålt inatt.

ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 02:00
Toronto - Boston
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.