Daniel Jacobsson|2 juni, 2024, 16:37

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • England är favoriter till att vinna EM.

  • Klasskillnad.

  • Gareth Southgate har tagit ut en mycket stark trupp.

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Förberedelser

England är favoriter till att vinna EM i Tyskland den här sommaren. Truppen som förbundskapten Gareth Southgate tagit ut är otroligt stark och det är ingen som är förvånad över förhandstipset. Det enda frågetecknet jag slänger fram är kring just förbundskaptenen, som fått en hel del kritik under sina år och hans fotboll passar inte alltid spelarna. Utöver det så finns det inte speciellt mycket oro inför mästerskapet. Nu skall man förbereda sig inför ett, vad man vill, långt EM och man startar mot Bosnien redan under söndagen. Sedan väntar även Island några dagar efter.

Nyckelspelarna kommer givetvis att testas fram och tillbaka i dessa två matcher och Southgate har många val att pricka rätt i. Premier Leagues stora överraskning, Cole Palmer, är en sådan och det återstår att se om han får en plats i den mycket starka offensiven. Det lär han dock få, åtminstone nu när Jude Bellingham inte anslutit ännu. England är vassa, väldigt vassa och är det något man kan lita på så är det deras defensiv, som alltid står rätt och gör jobbet.

Härligt test

Bosnien är ett av lagen som missade slutspelet i Tyskland den här sommaren. Istället får man agera motståndare till lag som genrepar inför EM och däribland finns England, som väntar under den här måndagskvällen. Det här blir såklart en väldigt tuff uppgift och landskamperna ses som förberedande inför det Nations League-spel som väntar i september. Under den här junisamlingen väntar inte bara England utan också Italien, båda matcherna på resande fot och det är ytterligare ett minus på vägen.

Motivationen att möta stora landslag finns dock där och spelarna vill såklart visa upp sig i landslaget. I den här truppen är det värt att hålla ett öga på Anel Ahmedhodzic och Dennis Hadzikadunic, båda med förflutet i Allsvenskan och Malmö. Framåt hittar vi ytterligare svenskkopplingar i Armin Gigovic och Benjamin Tahirovic, som båda valde Bosnien över Sverige. Storspelaren Edin Dzeko finns fortsatt kvar i landslaget och är det stora hoppet offensiv, men här blir det såklart tufft.

fotboll, landskamp
|
units: 4/5 - spelstopp: 20:45
England - Bosnien
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.