Daniel Jacobsson|2 juni, 2023, 11:08

Jag väljer att spela på underspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Två iskalla anfall.

  • IFK Göteborg får inte förlora den här matchen. Kan inte riskera vad som helst.

  • Mjällby kommer ställa sig lågt på Gamla Ullevi med sin fembackslinje.

Viktigaste matchen för i år

IFK Göteborg fortsätter gå tungt i Allsvenskan. Det går inte att hoppas på bättre tider i Göteborg längre utan det måste hända här och nu. Blåvitt kan inte vara ” på g” hela säsongen. Nu väntar säsongens viktigaste match framför fansen på Gamla Ullevi. Solen skiner, publiken sjunger men det saknas ett fotbollslag som presterar efter förväntningarna. Skulle man tappa poäng eller i värsta fall förlora den här matchen så är man tillbaka i det riktiga träsket. Blåvitt måste vinna det här mötet för att ge sig själva andrum. Den här matchen är betydligt bättre på hemmaplan än på bortaplan och därför kan det vara nyttigt att ha en trea på Mjällby inför säsongens avslutning längre fram.

IFK Göteborg får tillbaka Gustav Svensson, vilket är mycket viktigt för laget och matchen mot Mjällby. Sebastian Ohlsson saknas fortfarande och ett tag framöver. Där lär man fortsätta utnyttja unge Carlstrand, eller om man ger Markovic en ytterligare chans att bevisa sig. Förlusten mot Häcken var inte så illa som siffrorna visade i slutändan, det fanns positiva delar att ta med, men dessa måste man bygga vidare på. Sedan är det aldrig okej att förlora derbyt mot Häcken, men i dagsläget är rivalen så mycket bättre. Nu gäller det att slå mindre klubbar och framförallt bottenmotståndarna.

Nollade

Mjällby är nollade i två raka matcher efter cupfinalen mot Häcken. Tungt såklart, men det är väll det som varit tydligt såhär långt den här säsongen. MAIF har ingen spets längst fram som man hade ifjol och det har blivit en utebliven effekt i att Alexander Johansson skulle bli den nya målskytten. Istället är det defensiven som fått prioriteras starkt, men inte heller den har varit given. Inför mötet i Göteborg kommer man ställa sig lågt med sin fembackslinje och hoppas på att hålla tätt. Poäng i det här mötet är fullt godkänt för Listerlandets stolthet.

Anders Torstensson föredrar defensiven före offensiven. Framförallt när formen är svag och Mjällby måste gå hårdare för att ta poäng i matcherna. Man har tidigare haft en spelidé som grundas mycket i att göra det tufft för motståndarna och det kan vi räkna med att man försöker göra här. Mjällby kan mycket väl straffa Blåvitt i det här mötet. Men det luktar väldigt tight och ett hemmalag som trycker på utan överdriven utdelning. Under 2,5 mål är bra till allt över 1,70.

fotboll, allsvenskan
|
units: 4/5 - spelstopp: 15:00
IFK Göteborg - Mjällby
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.