Erik Norin|2 juni, 2023, 10:30

Jag väljer att spela på överspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Leipzig avslutade säsongen fantastiskt.

  • Frankfurt gjorde, trots sin 7:e-placering i ligan, fjärde flest mål i Bundesliga.

  • Spelet har löst sig i de tre senaste matcherna mellan lagen.

Suverän avslutning på säsongen

Leipzig har inte bara tagit sig förbi Dortmund samt ett Freiburg som slog ut Bayern Munchen i cupspelet ut denna våren utan man har också stått för en makalöst bra avslutning i Bundesliga, en avslutning som till sist ledde till att man knöt till sig spel i Champions League även nästa säsong. Nio segrar i de sista tio tävlingsmatcherna inför den här finalen är enormt starka papper. Avslutningen på säsongen blev också flera rejäla holmgångar med mycket mål och vårt spel löste man i de tre sista omgångarna.

Semifinalen mot Freiburg i cupen var även det en målrik historia där man till sist vann med 5-1, vilket får anses vara ruskigt starka papper mot ett Freiburg som faktiskt blev femma i ligan till sist. När man mött motståndarna Eintracht Frankfurt har det sett ganska liknande ut och även i de tre senaste möten mellan dessa lagen har det blivit målrika matcher och överlinan har hittat rätt. Cupfinal med allt att vinna nu, då tror jag på ny målrik historia.

Skicklighet finns i offensiven

Bakom de tre storklubbarna i Tyskland Bayern, Dortmund och motståndet här, Leipzig så var det Eintracht Frankfurt som gjorde flest mål i Bundesliga den här säsongen och under flera stunder visade man på en stark offensiv med nye franska löftet Randal Kolo Muani längst fram. Offensiven kommer bli viktig att plocka fram även här när Leipzig lär bli svåra att stå emot under 90 minuter och då tycker jag mycket talar för att överlinan ska passeras.

Defensivt är det absolut inte dåligt, men det är inte lika imponerande som i offensiven. 52 insläppta mål totalt. Åttonde bäst i ligan, men inget av de sex lagen ovanför dem i ligan samt Wolfsburg strax under släppte faktiskt in över 50 mål och kanske var det en lite svagare defensiv stundtals som gjorde att Frankfurt inte nådde Europaspel kommande säsong utan precis missade det. Frankfurt får troligen svårt att hålla nollan här och då lär man också göra något mål framåt för att inte missa chansen på titeln.

fotboll, dfb-pokal
|
units: 3/5 - spelstopp: 20:00
Leipzig - Eintracht Frankfurt
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.