Erik Norin|2 juni, 2023, 10:31

Jag väljer att spela på att bortalaget inte förlorar med fler än ett mål det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • City har vilat flera spelare inför den här matchen.

  • United har slagit City den här säsongen.

  • Detta är Uniteds enda chans på en titel den här säsongen.

Vilat flertalet spelare

City ska såklart vara favoriter att vinna den här matchen, men jag tror fortfarande att det framförallt är det där Champions League-pokalen som hägrar framför dem och som är den pokal man framförallt vill vinna den här säsongen. Givetvisa är trippeln dock intressant men att man som oddsen antyder bara ska gå ut och vinna den här matchen ganska enkelt har jag svårt att tro. Man pulveriserade United i den första matchen i ligan i år, men förlorade ju faktiskt sedan på Old Trafford, ska inte glömmas här.

City har också de senaste matcherna verkligen roterat och flera av de viktigaste spelarna kommer kanske inte till den här matchen i sin absolut finaste form för säsongen utan behöver den här matchen för att hitta tillbaka till så gott slag som möjligt i den komman finalen av Champions League. Erling Håland, Kevin De Bruyne, Ruben Dias, Manuel Akanji och Rodri är exempelvis en väldigt stark centrallinje som under de tre senaste ligamatcherna vilat i minst en av dessa, majoriteten av dem i två dessutom. Kanske behöver lite tid att komma ur startblocken, något United kan utnyttja.

Enda chansen på titel

Som neutral supporter hoppas man alltid på svenska klubbar ute i Europa och detsamma gäller såklart MFF-supportrar, extra mycket. Men i år är det inte samma känsla som tidigare säsonger där Malmö slagits ute i finrummet, man är betydligt sämre på många plan och har inte det där lilla extra som man haft tidigare. Formen är bedrövlig och efter tränarskiftet lär man inte få ut speciellt mycket mer. Det är missnöje i MFF inför säsongsavslutningen och guldet i Allsvenskan är borta ur händerna mer eller mindre. I Europa League fick man stryk av portugiserna i Braga på hemmaplan förra veckan och även denna veckan blir det tufft.

Inget avancemang för Malmö den här säsongen, det kan jag stryka under på när även Union Berlin finns i gruppen. Tufft spelschema för Malmö betyder också att man har svårt att fokusera på det inhemska spelet och därför är guldet långt ifrån Skåne det här året, dessutom är Malmö redan klara för europaspel nästa säsong efter svenska cupen. Förlust i Belgien att vänta, MFF får kriga vidare i helgen.

fotboll, fa-cupen
|
units: 2/5 - spelstopp: 16:00
Manchester City - Manchester United
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.