Daniel Jacobsson|2 juni, 2023, 11:00

Jag väljer att spela på överspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Norrköping är inblandade i målrika matcher senaste omgångarna.

  • BP har alla möjligheter att hota Norrköping på Parken.

  • Brommapojkarna skall inte underskattas och har fått ordning på det mesta såhär långt. Skrällchans!

Behöver göra det bättre

I veckan kom beskedet att storstjärnan Arnor Sigurdsson lämnar Norrköping i sommar. Ett tungt tapp för klubben som går att jämföra med senaste matcherna. Ledning i två raka matcher och tapp i bägge, något man inte kan vara speciellt nöjda med och nu kommer dessutom en underdog utan respekt på besök. Peking, som laget kallas, har en otroligt stark offensiv med islänningen vi nyss nämnde i täten. Den här gången behöver man sätta defensiven för att ha största chans för tre poäng. På förhand är det Norrköping som skall vinna den här matchen, men enligt mig är det inte lika säkert som oddsen visar.

Känslan är att gästerna på Parken kan sätta sprätt i det här motståndet. Norrköpings form, eller självförtroende, är inte på högsta topp just nu och efter två tunga tapp i senaste matcherna kan frågetecknen ställas inom gruppen också. BP är ett svårbedömt lag som gått betydligt bättre än tänkt såhär långt, en betydligt bättre match för gästerna än hemmalaget med andra ord. Underhållande att sätta sig ner och kolla på – den saken är säker.

Skrällchans

Brommapojkarna har presterat över alla förväntningar och är uppe och slåss om europaplats om detta vore Premier League-upplägg. Sjundeplatsen är lika överraskande som imponerande och Mellberg med andra skall ha mycket beröm för inledningen. Nu möter man femman i tabellen, IFK Norrköping, på resande fot och då kan man mycket väl få med sig nya poäng. Som sagt tidigare, hemmalaget har två raka matcher där det kan ha satts lite grillor i huvudet samtidigt som det står klart att storstjärnan från Island lämnar om några veckor.

BP får mitt förtroende här, men jag tycker inte det är lika intressant att spela den raka tvåan i mötet. Istället går vi för det bästa spelet för den här matchen, nämligen överspelet där Norrköping och Brommapojkarna mycket väl kan leva upp till förhoppningarna. BP visar ingen respekt för motståndarna och Norrköping kommer gasa på hemmaplan. Det här mötet får man inte förlora i Peking. Över 2,5 mål i matchen!

fotboll, allsvenskan
|
units: 4/5 - spelstopp: 17:30
IFK Norrköping - BP
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.