Axel Olsson|2 juni, 2023, 10:00

Jag väljer att spela på under 3 mål i det här mötet.  Vid exakt tre mål får vi insatsen tillbaka. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Inter har fullt fokus på Champions League-finalen mot Man City.

  • Inter förväntas ändra i startelvan. Större chans att nyckelspelarna blir inbytta än att de startar i den här matchen.

  • Torino har en fin form med endast en förlust i deras åtta senaste ligamatcher. Kan bjuda upp till en jämn kamp.

  • Torino har hållit nollan i fyra av deras sju senaste ligamatcher.

Stark avslutning

Torino har faktiskt avslutat säsongen väldigt bra, dock räcker det inte för en topp 7-placering. De har sex poäng upp till sjuan Juventus men i det stora hela ska de vara oerhört nöjda med deras säsong. Torino har tagit ytterligare steg i sin utveckling och överträffat fjolårssäsongen som var väldigt stark. De är verkligen på rätt väg och det ser lovande ut inför nästa år. Den starka avslutningen innehåller en obesegrade svit på fem raka matcher och det återstår att se ifall de kan förlänga den mot Inter.

Det som talar för Torinos fördel är att gästerna har fokuset på annat håll. För Torinos del handlar det om att behålla sin åttondeplats i tabellen, istället för att falla ner ett par placeringar. Det är alltså prestigen och en liten placeringssumma som står på spel, annars har de inte så mycket att spela för. Hemmalaget har dock varit väldigt stabila på sistone och det blir svårt för Inter att bräcka dessa. De har hållit nollan i fyra av deras sju senaste ligamatcher och försvaret har sett klart bättre ut jämfört med tidigare under säsongen. Med Torinos uppvisade stabilitet tror vi att hemmalaget håller nere siffrorna i den sista omgången!

Fokus på finalen

Som vi nämnde tidigare har Inter fokuset på annat håll. Det som är viktigaste i den här matchen är att spela av den utan att dra på sig några större skador, vilket leder oss in på laguttagningen. Vi tror att tränaren Inzaghi väljer att vila en del av sina nyckelspelare i den här matchen. De har haft ett tufft spelschema bakom sig och det här är en möjlighet att låta vissa spelare vila, då topp 4-placeringen redan är säkrad. Eventuellt använder han sig av några kortare inhopp då spelarna fortfarande vill känna matchrytm, men samtidigt kunna reducera skaderisken.

De behöver nämligen vara fullt redo inför nästa vecka då den största matchen på väldigt länge väntar, nämligen Champions League-finalen mot Manchester City. Hela klubben har fullt fokus på den här otroliga finalen och Inter bryr sig inte allt för mycket om lördagens batalj mot Torino. Med det sagt tror vi på en svagare elva än vanligt, vilket betyder att Torino har en klart bättre chans. Oddssättarna har till och med Torino som favorit och det är förståeligt sett till dessa förutsättningarna. Vi väljer att testa ett underspel då vi tror att det kommer bli en händelsefattig match som bägge lagen vill spela av.

fotboll, Serie A
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:30
Torino - Inter
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.