Premier Leagues 24:e omgång fortsätter under onsdagskvällen och ett av storlagen är i spel i södra England. Kortspelet synas när kortbenägen domare håller i pipan.

Match: Bournemouth – Chelsea (Premier League) | Speltips: Bournemouth över 1.5 kort | Odds: @1.63 | Units: 2/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 20:45

Domare som gillar att slänga upp korten

Som nämnt i inledningen så är kortspel mer eller mindre spelvärda beroende på vem som håller i pipan. I denna matchen är det Roger East, en domare som hittills denna säsongen låtit korten fullständigt hagla. Hela 22 gånger har han visat kortet på de ynka fem matcher han hittills hunnit med. I snitt alltså fler än fyra kort per match, vilket sticker ut. Ser man också till de senaste två säsongerna har han även där ett snitt på fler än tre kort per match, något som talar för att det också ska visas en del kort här.

Sedan ska man i min mening inte heller underskatta faktumet att East endast dömt fem matcher på högsta nivån i år, har man inte matcher kontinuerligt får man inte in tempot i kroppen vilket mycket väl kan leda till att han hamnar fel i vissa situationer i den här matchen. Framförallt om snabba spelare som Pedro eller storstjärnan Eden Hazard sätter fart i offensiv väg.

Ligans mest varnade spelare

Varken Bournemouth eller Chelsea är några lag som tillhör toppen i varningsligan, men i Bournemouths laguppställning finns ligans mest varnade spelare colombianen Jefferson Lerma. Vid hela nio tillfällen har han fått syna det gula kortet och han spelar också allt som oftast 90 minuter. Ser man också till Bournemouths statistik på hemmaplan har spelet löst sig i sex av de åtta senaste hemmamatcherna. Ser man också till matcher mot storlagen har Bournemouth hittills mött Liverpool, Arsenal och Manchester United på hemmaplan och löst spelet i samtliga matcher.

Chelsea innehar också som nämnt flera snabba och individuellt skickliga spelare. Lerma ställs här inte mot vilka spelare som helst utan mot N’golo Kante och Kovacic på innermittfältet samtidigt som Pedro och Eden Hazard finns på varsin kant för att utmana Bournemouths relativt långsamma ytterbackar. Nu finns också Gonzalo Higuain med i laget, bättre speed och rörlighet är Olivier Giroud eller Alvaro Morata som tidigare varit Mauricio Sarris anfallsval.

Speltips: Bournemouth över 1.5 kort.

Bournemouth har varit kortbenägna mot storlagen och jag tror man fortsätter vara det när Chelsea kommer på besök. Bournemouth över 1,5 kort spelas och här är några anledningar till varför jag tycker spelet är bra:

  • Bournemouth har löst spelet i 6 av sina 8 senaste hemmamatcher.

  • Bournemouth har löst spelet mot storlagen Arsenal, Manchester United och Liverpool när de besökt Vitality Stadium.

  • I Bournemouths laguppställning finns ligans mest varnade spelare Jefferson Lerma.

  • Matchen döms av Roger East, som hittills snittar över fyra utdelade kort per match den här säsongen.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger 1.63 och jag investerar 2/5 units!

Rygga till 1.63 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.