Roma reser till Florens under torsdagskvällen för att möta Fiorentina och göra upp om en semifinal-plats i Coppa Italia. Båda lagen tenderar att spela underhållande matcher och kommer med ett flertal målrika drabbningar i bagaget, vi synar således överspelet!

Match: Fiorentina – Roma (Coppa Italia) | Speltips: Över 2,5 mål + BLGM | Odds: @2,00 | Units: 4/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 18:15

Målrika hemmamatcher

Fiorentina avancerade till kvartsfinal i den italienska cupen efter en 2-0 seger mot Torino på bortaplan. Nu ställs man mot AS Roma – en rätt tuff uppgift, men Florensklubben bör vara relativt nöjda med lottningen med tanke på vilka andra lag man hade kunnats ställas emot. Fiorentina har en helt okej säsong, man har skrapat ihop ungefär så mycket poäng man förväntats göra. Man ligger på en niondeplats i Serie A, något som kan jämföras med att man slutade på en åttondeplats i fjol. Laget från Florens kommer till torsdagens match med två minst sagt underhållande tillställningar i bagaget. Senast knep man vinsten mot Chievo med 4-3 och innan dess kryssade man mot Sampdoria i en match som slutade 3-3. Det har alltså blivit 13 (!) mål i Fiorentinas 2 senaste matcher.

Fiorentina är det tredje mest målrika laget på hemmaplan i Serie A. Man snittar 2 mål framåt och får 1,1 mål emot sig hemma på Stadio Artemio Franchi, ett totalt snitt på 3,1 mål per match. Man har dessutom släppt in mål i 11 av sina 14 senaste ligamatcher, samtidigt som man gjort mål i 14 av sina 19 senaste matcher. Ser vi till inbördes möten kan vi konstatera att på de 7 senaste drabbningarna har det blivit 23 mål, ett snitt på 3,28 mål per match.

Ruskigt målglatt bortalag

Roma har en fantastisk offensiv. Man producerar mycket mål framåt, närmre bestämt 1,9 mål. Sämre för laget från huvudstaden är att man inte är speciellt kompakta i defensiven. Tillsammans med Atalanta släpper man in överlägset flest mål av alla topp-10 lagen i Serie A tabellen, hela 1,4 mål per match. Inte nog med det, man är, efter Atalanta, det lag i hela ligan som snittar flest mål i sina matcher. Statistiken visar att Romas matcher har ett snitt på 3,3 mål per match, ett direkt resultat av deras fantastiska offensiv men bristande defensiv. Senast AS Roma spelade fotboll lyckades man göra 3 mål mot Atalanta, en match som sedan på något vis slutade 3-3. Dessförinnan vann man mot Torino med 3-2. Romas två senaste matcher har alltså bjudit på hela 11 mål, räknar vi med cupspel så har det blivit 15 mål på deras 3 senaste matcher, ett otroligt generöst facit. Ser vi till lagets 10 senaste matcher har det blivit 38 mål, ett snitt på 3,8 mål per match.

Speltips: Över 2,5 mål + Båda lagen gör mål

Jag väljer att spela Över 2,5 mål + Båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Fiorentina är det tredje målgladaste laget på hemmaplan i Serie A

  • På Fiorentinas 2 senaste matcher har det blivit 13 mål

  • Roma är det näst mest målrikaste laget i hela Serie A med 3,3 mål per match i snitt

  • Romas 10 senaste matcher har bjudit på 38 mål, ett snitt på 3,8 mål per match

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 2,00. Min investering i detta spel blir 4/5 units!

Rygga till 2,00 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.