Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Kalix är sist i norra Allettan efter fem matcher spelade och man har förlorat flera måstematcher inledningsvis

  • Östersund leder norra Allettan och jämtlänningarna har fått en pangstart

  • Kalix kommer ha svårt att matcha Östersunds starka lag med flera vassa förstärkningar

  • Spelare som Brett Boeing och Kasper Elo gör Östersund bättre och nu har man ett av Hockeyettans mest slagkraftigaste lag

  • Kalix hade en tung avslutning på norra grundserien och nu har man förlorat sju av sina åtta senaste matcher

Förstärkt med fina namn

Kalix har inte alls fått den starten på Allettan som man hade velat ha och efter fem matcher har man enbart spelat in två poäng. En poängrad som gör att man placerar sig sist, strax bakom Hanviken och hoppet om vidarespel är nog inte särskilt stort för Kalix del. Man kan nog störa en del lag men hittills har man förlorat mot lag som Piteå, Forshaga, Teg och Enköping, fyra lag som Kalix bör ta poäng från om man ska ha någon chans. Nu väntar flera matcher mot några av topplagen i serien och jag har svårt att se hur Kalix ska lyckas vända sin negativa trend den närmsta framtiden.

För Östersunds del har starten på Allettan varit mer än godkänd, och det andas optimism i Jämtland. Segrarna har trillat in och nu är känslan att Östersund mycket väl kan bli en av kandidaterna till att få spela en Kvalserie senare i vår. Sportchef Per Tagesson har förstärkt rejält sedan seriestarten och det är inga dåliga namn han hostat upp. Vad sägs som Jonas Emmerdahl, Janne Kivilahti och Lucas Sandström? Dessutom har man nyligen plockat in amerikanen Brett Boeing och finländaren Kasper Elo.

Svårt att matcha andra Allettanlagen

Östersunds förstärkningar har gjort ett bra lag betydligt bättre, och nu toppar man serien efter sex spelade matcher. Senast kommer man från en suddenseger mot Teg och det är en match som Östersund vanligtvis ska vinna, men även solen har sina fläckar och att ändå kunna gå vinnande även fast man inte är på topp är en styrka i sig. Dock kommer man stöta på flera bra lag den kommande tiden och då gäller det att spela bättre.

Nu möter man däremot ett formsvagt Kalix som enligt mig inte ska ha något speciellt att hämta i den här serien. Truppen är helt okej för att ta sig vidare från den norra grundserien, men när man stöter på lag som Borlänge, Hudiksvall och Östersund kan man inte matcha den spetsen. Lagets stora stjärna heter Johan Pettersson men den poängstarke backen är hyfsat ensam om att kunna producera rikligt med poäng. Här tror jag att ett betydligt bättre bortalag, som dessutom är i riktigt fin form, tar en seger.

Speltips.se ger tipset:

Östersund vinner hos Coolbet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 28/1 kl 23.20

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.