Joakim Östman|29 januari, 2022, 08:00

Jag väljer att spela på att Porto vinner och håller nollan i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Porto har ett betydligt starkare lag och är givna favorit.

  • Porto har vunnit deras fjorton senaste matcher i Primeira Liga.

  • Porto har endast släppt in fem mål på deras nio spelade hemmamatcher i Primeira Liga.

  • Maritimo har endast lyckas göra elva mål på deras tio spelade bortamatcher i Primeira Liga.

  • Porto har hittills vunnit alla deras matcher hemma på Estádio do Dragão i Primeira Liga.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Porto vinner & håller nollan hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Titel Favoriter

Att Porto har visat klassen säsongen igenom i Primeira Liga är knappast någon överdrift. Just nu ser de ut som klara favoriter till att bärga titeln då de två Lissabon baserade klubbarna i Benfica och Sporting Lissabon tappat i toppen. Porto har ett sexpoängs försprång till Sporting Lissabon på andraplatsen och för ett lag som sällan tappar poäng ser det väldigt tryggt ut. Hittills under säsongen har Porto enbart tappat fyra poäng i ligaspelet, mycket av de ska såklart tillskrivas Sérgio Conceição som är en tränare som får alltmer blickar från större klubbar ute i Europa. Porto är dessutom onekligen i väldigt fint slag och inför mötet mot Maritimo har det vunnit deras fjorton senaste matcher i Primeira Liga. Den sviten talar onekligen mycket för att den förlängs på söndagskvällen då Porto säsongen igenom har varit oerhört starka hemma på Estádio do Dragão.

Gästerna Maritimo har även de visat prov på fin form på sistone och de har vunnit fyra av deras fem senaste matcher. Senast fick de dock nöja sig med delade poäng när Belenense var på besök, lagen bjöd oss på en ordentlig underhållning och matchen hade bud på betydligt mer mål än vad 1-1 resultatet visar på. Den senaste tidens fina poängskörd har lett till att Maritimo klättrat ordentligt i tabellen där de nu hittas på en niondeplats. När de nu åker för att ta sig an serieledande Porto vill de givetvis fortsätta deras fina form även om uppgiften knappast kunde varit tuffare. 

Oerhört hemmastarka

Porto stormar mot ytterligare en ligatitel och när de nu är dags för den tjugonde omgången av Primeira Liga är de givetvis solklara-favoriter. Porto är det enda laget som fortsatt är obesegrade i ligaspelet och formen säsongen igenom har varit oklanderlig. Trots att även bortalaget Maritimo har visat sig starka på sistone är Porto en helt annan uppgift och jag ser inte de störa allt för mycket. Senast Maritimo möte någon av de tre giganterna inom den portugisiska fotbollen blev de totalt förnedrade, Benfica stod för motståndet då och körde över Maritimo med hela 7-1. 

Även oddsbolagen håller porto som givna favoriter och enbart spel på hemmasegern ger jag därför inte mycket värde för. Jag väljer därför att krydda spelet på hemmasegern med att Porto även håller nollan. Porto har varit totalt dominanta säsongen igenom och här förväntar jag mig inget annat än en planenlig seger. Detta är en match Porto bara ska vinna och hemma på Estádio do Dragão har de också vunnit alla deras spelade matcher i ligaspelet. Porto har ett betydligt starkare lag och defensiven har varit solid hela säsongen särskilt hemma på Dragão. De har enbart släppt in fem mål på deras nio spelade hemmamatcher, dessutom med tanke på att Maritimo inte visat särskilt stark målform på bortaplan känns spelet givet. Jag synar därför att Porto vinner och håller nollan i söndagens match och med de fortsätter jakten på ligatiteln! 

fotboll, Primeira Liga
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:30
Porto - Maritimo
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.