Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Skellefteå har sju raka segrar.

  • Skellefteå har sex raka segrar på hemmaplan.

  • Rögle har flertalet skador på tunga spelare, senast klev dessutom stjärnbacken Moritz Seider av.

  • Rögle har tagit sina senaste segrar på bortaplan mot lättare motstånd.

  • Skellefteå blir oddsfavorit, vilket ökar spelvärdet.

Mot åttonde raka

Rögle må vara serieledare i SHL. Men ser man till de senaste 15 matcherna i SHL så har Skellefteå under den här perioden tagit mer poäng är Rögle och matchar alla lag förutom topplaget Växjö. I nuläget har man sju raka segrar och då måste jag helt enkelt spela Skellefteå när man inte ens är oddsfavoriter i den här matchen. Det blir tufft, Rögle är bra, men som Skellefteå har sett ut på sistone så matchar man alla lag i ligan. Mot Linköping senast slutade det till sist med tennissiffror och slutresultatet skrevs till hela 6-0.

Senaste sex hemmamatcherna har också slutat med seger och bland dessa ser vi förutom krossen mot Linköping exempelvis 5-1 mot Frölunda, 4-1 mot Örebro och seger efter förlängning mot lika formtoppade Växjö. Rent poängmässigt så har trion Jesper Frödén, Jonathan Berggren och Joakim Lindström producerat kontinuerligt under hela säsongen och Frödén leder just nu målligan tillsammans med Rögles Simon Ryfors och spelarna är bara en fullträff från att nå 20 gjorda mål.

Skadedrabbat topplag

Förutom Skellefteås form så tycker jag det är värt att nämna Rögles skadehelvete man just nu är inne i. Leon Bristedt, Adam Tambellini, Olli Palola och Ben Smith är skadade på forwardssidan, som Nils Höglander dessutom lämnat för att spela i NHL, där han för tillfället gör succé. Mot Brynäs kom dock ytterligare ett tapp av en viktig spelare. Den inlånade backen Moritz Seider har gjort stor succé och vred sig i plågor vid en situation vid sargen mot Gävlelaget. Lång resa och tunn trupp för tillfället, blir väldigt tufft för Rögle det här och därav spelet. Skulle bli mycket imponerad om man trots dessa förutsättningar löser det här.

Man kommer också från tre raka bortasegrar, dock mot lag som inte alls är lika starka som Skellefteå. HV71 och Brynäs tillhör botten av tabellen och Djurgården har sämst form av alla lag sett till de senaste tio matcherna. Nu blir det en nivå upp och då tror jag inte att Rögle orkar stå emot. Senast spelade fyra juniorer från start och då spelade dessutom backen Lukas Ekeståhl Jonsson som forward i fjärdekedjan plus att Kevin Wännström är inlånad från Kristianstad.

Speltips.se ger tipset:

Skellefteå (ML) hos NordicBet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 29/1 kl 08:30

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.