Axel Olsson|29 januari, 2023, 18:16

Jag väljer att spela på X2 i halvtid i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Hellas Verona är som starkast i första halvlek. De har löst spelet i nio av deras tio senaste ligamatcher.

  • Den här säsongen har Verona gjort hela 76% av deras ligamål i första halvlek.

  • Udinese har gått vinstlösa i tre av deras fyra senaste ligamatcher. 

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Formsvagt hemmalag

Udinese har gjort en bra säsong hittills och hittas precis utanför topp 6. Eftersom de befinner sig på en sjundeplats låter de som att laget har en bra chans på Europa-spel, men det ska tilläggas att de har hela nio poäng upp till sexan Roma. Formen har dessutom varit svag både innan och efter VM-uppehållet – Udinese har bland annat gått vinstlösa i tre av deras fyra senaste ligamatcher.

De lyckades dock vinna deras senaste ligamatch mot konkurrenten Sampdoria. Segern blev ett faktum efter en starkare prestationen i den andra halvleken, då första halvlek var väldigt svag. Det är just halvtidsspelet vi kommer fokusera på inför måndagens batalj. När första halvlek har gått har Udinese haft lika eller underläge i 13 av deras 14 senaste ligamatcher, ett facit som visar på att de brukar prestera klart bättre i slutskedet av matcherna. En fördel för vårt spel samtidigt som gästerna visat upp en starkare inledning än avslutning.

Starka i första halvlek

Till skillnad från hemmalaget Udinese är gästande Hellas Verona klart bättre i första halvlek. Det är där de gjort majoriteten av deras mål men det har inte räckt att bara prestera i en av halvlekarna. Hellas Verona hittas nämligen under strecket med tolv inspelade poäng, vilket betyder att de har sex poäng upp till säker mark där Spezia befinner sig. De positiva är att prestationerna sett klart bättre ut efter uppehållet och Verona har närmat sig jämfört med tidigare.

Gästerna har gjort hela 76% av deras ligamål i den första halvleken. Med ett förstärkt självförtroende och ett bättre facit i första halvlek väljer vi att ta gästernas parti med en intressant dubbelchans. Spelet avgörs redan i halvtid och rättas grönt så länge inte Udinese leder när domaren blåser av den första halvleken. Veronas fembackslinje har fått hålla tätt på sistone med endast ett insläppt mål i deras tre senaste ligamatcher. Svensken Hien hittas i mittlåset och han är kvar trots att han ryktats bort i det här transferfönstret. Formen pekar uppåt och vi tror på en solid start i måndagens match.

fotboll, Serie A
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Udinese - Hellas Verona
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.