Växjö tjuvstartar omgång 25 under måndagen när Helsingborg gästar Fortnox Arena i Växjö. Lagen skall efter matchen gå på uppehåll då det vankas landslagsspel under helgen. Lagen har mötts två tidigare gånger under säsongen och det är favoriterna Växjö som gått segrande bägge gånger. Målglatt och offensiv innebandy spelas när lagen möts, därför klickas överspelet i period 1 här, sitter i lagens bägge inbördes den här säsongen.

Match: Växjö – Helsingborg (Svenska Superligan) | Speltips: Över 2.5 mål – period 1 | Odds: @1.69 | Units: 3/5 | Spelbolag: Svenska Spel | Spelstopp: 18.30

Stort övertag

Växjö har 2-0 i matcher den här säsongen mot gästerna Helsingborg, som inte alls får till det under säsongen som är. Växjö har haft stort övertag på Helsingborg och segrarna 8-4 och 7-6 är fina vinster. Manuel Maurer har varit mötenas man och gjorde bland annat hattrick i första matchens första period och totalt fyra mål under det mötet. Växjö ligger på en sjunde plats, en lägre placering än förväntat. Växjö besitter ett väldigt bra lag på pappret och ett lag som har en väldigt hög högsta nivå, se bara 11-4 vinsten mot Linköping nyligen. Växjö har lätt för Helsingborg och kommer ta tredje raka vinsten mot skåningarna ikväll om allt går som väntat.

Växjös nyckelspelare har levererat match på match men det är kollektivet som inte riktigt presterat på den nivån man är vana att se Växjö. Viktiga poäng på spel när serien går in på sin slutspurt. Det är slutspelsplatser på spel och Växjö vill hamna på en så bra plats som möjligt för att kunna undvika bättre motstånd i kvartsfinalerna. Spelet sitter i de bägge mötena mellan lagen den här säsongen och i totalt 17 av Växjös 21 matcher under säsongen.

Struligt

Struligt är ordet hos FCH, minst sagt. Man sitter på en första femma som håller högsta nivå i Lindholm, Nordgren och Nilsson. Men bredden på årets trupp är orsaken till att man ligger där man ligger, det finns inte många fler spelare som sticker ut något extra om man ser utöver de tre nämnda. Skadeproblem på flera spelare under säsongen, men nu skall spelarna vara tillbaka och senast blev det vinst mot formstarka Jönköping. 6-4 vinsten betyder mycket inför fortsättningen där Helsingborg krigar för att hålla sig ifrån bottenskrapet. Linus Nordgren stod för 3 mål och är som vanligt den spelaren som leder Helsingborg när det behövs som mest.

Bortamatch i Växjö och Fortnox Arena, en mardrömsmatch under säsongen med två av två förluster. Helsingborg är som jag nämnt tidigare väldigt upp och ner. Deras förstafemma hotar samtliga lag men bredden skapar problem när det kommer bättre motstånd, lite detta som märkts i mötena tidigare den här säsongen. Växjö är klart starkare än Helsingborg och lär ta sin tredje vinst mot FCH. Firma Nordgren, Lindholm och Nilsson måste vara på sin bästa sida om det skall bli något av det här. Men målglada är man och kvalitén finns i laget framåt. Överspelet klickas därför!

Speltips: Över 2.5 mål – period 1

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i både första matchen och andra matchen mellan lagen den här säsongen.

  • Spelet sitter i 17 av Växjös 21 matcher den här säsongen.

  • Spelet sitter i 14 av Helsingborgs 21 matcher.

  • De båda lagen har väldigt bra offensiva spelare och är inte rädda för att gå framåt. Underhållande match.

Högst odds hittar jag hos Svenska Spel som ger 1.69. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.69 hos Svenska Spel

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.