Axel Olsson|29 januari, 2023, 18:21

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Villarreal besegrade Real Madrid på hemmaplan för några veckor sedan. De är framförallt ett starkt lag på hemmaplan.

  • Rayo Vallecano har tre förluster i deras fyra senaste tävlingsmatcher.

  • Villarreal har fått en välbehövlig vila och kan nu ställa upp med sin starkaste elva igen.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Villarreal vinner hos Betsafe

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Stark form efter uppehållet

Villarreal tvingades till en förändring när tränaren Unai Emery valde att lämna för ytterligare ett äventyr i engelska Premier League. Klubben hade gått bra med Emery vid rodret och det var egentligen ingen önskvärd förändring, men Villa utlöste en utköps-klausul som fanns i tränarens kontrakt. Klubben var snabba med att ta in en ny tränare och valet föll på rutinerade Quique Setien. Det kom lägligt precis innan uppehållet vilket givet den nya tränaren gott om tid att arbeta med laget. En tid som verkar ha givit resultat med tanke på hemmalagets fina form efter VM.

Villarreal går starkt med hela fem segrar i deras sju senaste tävlingsmatcher. Setien vill spela en offensiv fotboll och det har inte varit något fel på Villarreals antal skapade chanser per match. Den gula ubåten gör det bra och har fått en välbehövlig vila inför mötet mot Rayo Vallecano. Med en vila på åtta dagar kan de nu ställa upp med sin starkaste elva utan att behöva tänka på den fysiska statusen. Hemmalaget har ett övertag här och det var bara några veckor sedan de besegrade giganten Real Madrid på hemmaplan.

Saknar individuell briljans

Med små medel har Rayo Vallecano gjort det väldigt bra i säsongens ligaspel. Det är en liten klubb i förhållande till konkurrenterna och därför blir deras nuvarande niondeplats ännu mer imponerande. Trots ett stort fotbollsintresse skulle det vara oerhört svårt för många att nämna ett par spelare i den här klubben. De går verkligen under radarn och här är det ingen stjärnglans som gäller, utan hårt jobb. Det hårda jobbet har däremot inte givit samma utdelning nu efter VM-uppehållet.

Rayo Vallecano har tre förluster i deras fyra senaste tävlingsmatcher, två i ligan och en i cupen som innebar ett uttåg från Copa Del Rey. Vi kan inte ta något ifrån gästerna men när det kommer till att avgöra de jämna matcherna har Villarreal mer spetskvalitet. Villarreal har dem där spelarna som kan ge laget en seger genom en individuell prestation, vilket Rayo Vallecano saknar. När väl inte kollektivet fungerar brukar det vara tufft för bortalaget att ta poäng. Kollektivet har inte riktigt klickat som det gjort tidigare och därför synas den här raka ettan.

fotboll, La Liga
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Villarreal - Rayo Vallecano
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.