Joakim Östman|29 oktober, 2022, 10:16

Jag väljer att spela på Arsenal -1,5 mål i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Arsenal har vunnit samtliga matcher hemma på Emirates under säsongen.

  • Arsenal har inte förlorat mot en nykomling hemma på Emirates sedan 2010.

  • Arsenal har snittat 2,8 mål per match på hemmaplan i Premier League.

  • Nottingham Forest har endast tagit två poäng och gjort ett mål på deras sex bortamöten i Premier League.

  • Nottingham Forest har 0-11 i målskillnad på deras fyra senast bortamatcher.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Arsenal -1,5 mål hos pinnacle

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Formdipp

För första gången i en fortsatt relativt ung säsong är Arsenal inne i vad som kan kallas för en formdipp. Arsenal har egentligen enda sedan bortamötet mot Bodø Glimt 13 oktober prestationsmässigt inte sett särskilt bra ut. Poängen har likväl fortsatt gå Arsenals väg men övertid när spelet knackar kommer tillslut poängtappen. Det är precis vad som har skett och Arsenal kommer nu från två raka matcher med tappade poäng. I söndagens Premier League möte mot Southampton fick Arsenal bara med sig ett oavgjort resultat efter en svag insats där inte mycket stämde. I veckans Europa League möte fortsatte den svagare trenden och ett Arsenal som både såg tröttkört och mentalt slut ut förlorade bortamötet mot PSV med 2-0.

Nykomlingarna Nottingham Forest som stod för mycket av sommarens underhållning på transfermarknaden har inte fått starten de önskat. Ännu en gång har det blivit tydligt att det inte går att värva in helt nytt lag som klaffar från start. Nottingham Forest har dock börjat få ordning på saker och ting och framförallt har det sett betydligt bättre ut defensivt på senare tid. Nottingham Forest kommer således från två matcher i följd med poäng, senast hemma på City Ground mot Liverpool stod nykomlingarna för väldigt fin prestation vilket gav samtliga tre poäng.

Segersvit på Emirates

Alla lag går under en lång säsong in i sämre perioder och för Arsenal har ännu ingen skada skett. Arsenal toppar fortsatt Premier League och trots förlusten i veckans Europaspel räcker tre poäng hemma mot Zurich för att säkra gruppsegern. Arsenal behöver likväl studsa tillbaka och ska Mikel Artetas mannar ses som ett topplag behöver de snabbt hitta formen igen. Signifikativt för topplag är att de snabbt tar sig ur tyngre perioder och i söndagens hemmamöte mot Nottingham Forrest är det tre poäng som gäller för Arsenal. En kuriosa är även att Arsenal inte har förlorat på hemmaplan mot en nykomling sedan 2010 då mot Newcastle vilket åtminstone säger någonting.

Hemma på Emirates har Arsenal varit starka hela säsongen och segersviten är uppe på sju raka matcher. Sett till oddssättningen är Arsenal stora-favoriter och således saknar spel enbart på hemmasegern spelvärde. Här synas därför ett handikappspel och Arsenal -1,5 mål blir det rekommenderade spelet. Arsenal har i snitt på hemmaplan gjort 2,8 mål per match i ligaspelet och mot ett svagt bortalag som Nottingham Forest ska Mikel Artetas mannar vinna komfortabelt. Nottingham Forest har som sagt inte alls imponerat i spelet på bortaplan och deras målskillnad på det fyra senaste bortamötena är 0-11. När toppen möter botten av tabellen synas därför att Arsenal studsar tillbaka och vinner med minst två mål i matchen!

fotboll, Premier league
|
units: 2/5 - spelstopp: 15:00
Arsenal - Nottingham Forest
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.