Joakim Östman|29 oktober, 2021, 10:03

Jag väljer att spela på Atalanta i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i tre av det fyra senaste inbördes mötena.

  • Lazios form på bortaplan har inte imponerat.

  • Atalanta har vunnit två av deras tre senaste matcher.

  • Lazio har väldigt svårt att hitta en jämnhet i deras prestationer.

  • Atalanta är alltid svårslagna på Gewiss Stadium.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Atalanta att vinna hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Väntar på jämnhet

Mötet på lördagen mellan Atalanta och Lazio är mellan två klubbar som upplever samma problematik. Ingen av lagen har hittat någon form av jämnhet i deras prestationer under det tio inledande omgångarna. Ska vi börja hos gästerna Lazio är det inte lätt att sätta en etikett för deras säsongsinledning. Lazio blandar högt och lågt och är för tillfället lite av ett varannan match lag. De senaste fyra Serie A matcherna för Lazio är väldigt signifikativt för detta, då de i två av dessa matcher stått för usla insatser och blivit totalt överkörda. Matcherna har förlorats med 3-0 borta mot Bologna och 4-1 borta mot Helas Verona. Mellan dessa förlusterna stod Lazio för en kanoninsats när de hemma slog Inter med 3-1. Likadant var det senast i veckoomgången när Lazio tog emot Fiorentina på Stadio Olimpico. Där Lazio stod för en solid insats, ett snyggt mönster anfall ledde fram till att Pedro kunde gör 1-0 för Lazio och det blev också slutresultatet.

I Gasperinis Atalanta är det för första gången på några säsonger en hel del frågetecken som behöver rätas ut. Atalanta som har charmat oss med deras sevärda fotboll de senaste säsongerna, har inte riktigt lyckats komma upp i den höga nivån under inledningen. Atalanta har ännu inte visat prov på samma extrema ojämnhet som motståndarna Lazio. Bergamo-laget ser stundtals dock ut att ha kört fast i Gasperinis sätt att spela fotboll. Spelet för att Atalanta har likväl börjat komma igång mer och mer. Hade det inte varit för en sen Udinese kvittering i omgång nio, så hade Atalanta klivit in i detta mötet med tre raka segrar.

Hemmalaget längre fram

Trots den sena kvitteringen för Udinese i bortamötet mot Atalanta har Bergamo-laget vunnit två av deras tre senaste matcher. Senast i veckan slog Atalanta Sampdoria i en svår bortamatch. Duvan Zapata stod för två mål och Josip Iličić kunde sedermera punktera segern till 1-3 på tilläggstid. Atalanta är långt gånget med sitt projekt med Gasperini som tränare. De hade inför säsongen ambitioner att vara med och utmana om scudetton. Tio omgångar in har de nu tio poäng upp till serieledningen. Atalanta har inte råd att tappa många fler poäng om de ska utmana på riktigt. Inför mötet mot Lazio ser jag Atalanta som favoriter, framförallt eftersom man inte vet vart man har Lazio.

Atalanta är alltid hemmastarka och mot bättre motståndare brukar Gasperinis mannar stå för bra prestationer. Atalanta har också plus statistik på Lazio under den senaste tiden, där Atalanta vunnit tre av de fyra senaste mötena. Är det något som går att utläsa från Lazio hittills är det att de har haft svårt på bortaplan. Det har hittills bara lyckats ta fyra av femton möjliga poäng på bortaplan. Den statistiken imponerar inte och det är något Lazio måste få ordning på om det ska slåss i toppen. Jag synar därför att Atalanta vinner detta mötet, Bergamo-laget har mer av spelet på plats jämfört med Lazio som är tidigt inne med deras Maurizio Sarri projekt.

fotboll, Serie A
|
units: 2/5 - spelstopp: 15:00
Atalanta - Lazio
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.