Joakim Östman|29 oktober, 2021, 12:07

Jag väljer att spela på Manchester City -1,5 mål i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i fyra av det fem senaste inbördes mötena.

  • Manchester City har vunnit med minst två mål i tre av deras fyra senaste matcher.

  • Crystal Palace är utan seger i deras fem senaste matcher.

  • Manchester City har visat att de håller en hög klass under inledningen.

  • Manchester City har en betydligt bättre trupp och givna favoriter i detta mötet.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Manchester City -1,5 mål hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Titelracet

Det kan tyckas vara tidigt att redan efter nio spelade omgångar börja prata om titelrace. I Premier League är det dock redan tydligt att detta kommer bli ett tremanna race mellan Manchester City, Chelsea och Liverpool. Där känslan just nu är att dessa tre lagen inte kommer tappa särskilt många poäng under säsongen. Det gör att varje match blir väldigt intressant på förhand och så även detta mötet på lördagen. Manchester City har startat lika bra som förväntat och hittas på en tredje plats i tabellen. Där Manchester City har två poäng upp till serieledarna Chelsea. De har frånsett premiärförlusten varit obesegrade i Premier League och City är som alltid sevärda att kolla på. Senast i Premier League mot Brighton visade de verkligen prov på det, där Manchester city spelade ut hela registret och vann med hela 1-4.

Crystal Palace har sett intressanta ut sedan Patrick Vieira klev in som ny tränare i klubben. Där han totalt har ändrat om spelsättet, Crystal Palace vill numera föra deras matcher med ett possessionspel. Det har stundtals sett väldigt bra ut och Crystal Palace ser mer intressanta ut än på länge. Poängen har dock inte ännu reflekterat det klart bra prestationerna. De har ännu bara spelat in nio poäng och hittas med det på femtonde plats i tabellen. Det är trots allt en resultatdriven bransch och Crystal Palace behöver se till att plocka fler trepoängare i fortsättningen.

Numret för stora

Crystal Palace åker till Manchester med fyra raka oavgjorda resultat i ryggen. Vilket visar att de är ett svårslaget lag men också att Crystal Palace har svårt att avgöra matcher. Lördagens hemmalag Manchester City är som det flesta andra topplagen inne i ett extremt tufft spelschema. Detta blir Manchester Citys tredje match på sex dagar. Lägg där till att det väntar Champions League spel kommande vecka. Likafullt har Manchester City en extremt bred trupp och det är nu de får användning för det. Bredden är såpass bra att hur än Pep Guardiola väljer att rotera ska det inte påverka detta mötet allt för mycket. Manchester City kliver därför självklart in i detta mötet som stora-favoriter.

Spelet på hemmasegern står tyvärr inte alls högt oddsmässigt, vilket gör att jag väljer att krydda spelet. Jag synar att Manchester City vinner detta mötet med minst två mål. Det spelet har suttit i fyra av det fem senaste inbördes mötena. Sett till Manchester Citys fina form och klasskillnaden på trupperna lagen emellan ska City bara vinna här. Manchester City vinner ofta deras matcher med många mål, det har vunnit med minst två mål i tre av deras fyra senaste matcher. Jag ser Manchester City bli numret för stora för Crystal Palace i denna matchen, här vinner de med minst två mål!

fotboll, Premier league
|
units: 2/5 - spelstopp: 16:00
Manchester City - Crystal Palace
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.