Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Schalke har inte vunnit en match sedan januari månad

  • Stuttgart har imponerat som nykomlingar, en femteplats i tabellen efter fem omgångar

  • Schalke ligger näst sist i tabellen efter att man endast tagit poäng i en match – ett kryss mot Union Berlin

  • Schalke har inte fått någon strålande start under sin nya tränare

  • Gästerna har haft svårt att göra mål under inledningen av säsongen, men har också varit bra defensivt.

När ska vinsten komma?

Schalke, laget som såg så stabila och bra ut under första halvan av förra säsongen, befinner sig numera i kris. Avslutningen i seriespelet under sommaren gick rätt åt skogen för laget och man var inte ens nära på att hugga en europaplats, något som såg väldigt rimligt ut i början. Ny säsong och nya tag för Schalke, men man har inlett på samma sätt som man avslutade förra säsongen. Tränaren sparkades och Manuel Baum tillsattes. Men laget har inte fått den där tränareffekten som innebär ny energi och omedelbara positiva resultat. Ett kryss mot Union Berlin i första matchen följdes upp med förlust i Revierderbyt mot Dortmund, och man blev helt utspelade där. Ungefär en fjärdedels bollinnehav, noll skott på mål och ett resultat på 3-0.

Frågan är när Schalkes första vinst kommer, för den måste ju komma förr eller senare. Just nu känns det absolut inte som att man är i rätt läge att besegra ett Stuttgart som imponerat stort inledningsvis, här väntar ytterligare en tuff uppgift för Schalke.

Kryssvarning – men med fördel Stuttgart

Stuttgart är nykomlingar i Bundesliga och baserat på prestationerna hittills bådar det riktigt gott för laget. Visst, Stuttgart har ju rutinen eftersom att man bara var nere i andradivisionen en säsong, men det jobb Matarazzo och hans manskap gjort än så länge är stabilt, speciellt med tanke på att man haft flertalet spelare skadade. Stuttgart har visserligen inte stött på något supertufft motstånd hittills, ett högst överkomligt spelschema har det varit såhär i början. Inför mötet mot Schalke kommer man med en fin form, man är obesegrade efter förlusten i första omgången av ligaspelet och offensivt har man levererat tio mål på fem matcher. Stabila siffror.

Det är alltså inte förvånande att Stuttgart går in som favoriter i detta möte, jag kan inte annat än att hålla med. Spelvärdet hittar jag i bortalaget, och väljer att klicka en tvåa, men backar upp med insatsen tillbaka om det skulle bli oavgjort.

Speltips.se ger tipset:

stuttgart dnb hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 28/10 kl 15.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.