Axel Olsson|29 november, 2022, 13:51

Jag väljer att spela på Danmark över 1,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Australien släppte in fyra mål i premiären mot Frankrike.

  • Danmark måste vinna för att nå slutspelsplatsen. Därför måste de satsa framåt under onsdagen.

  • Danmark är det klart bättre laget av dessa två. De har kvaliteten för att prestera på en klart högre nivå.

  • Tunisien blev besegrade av Australien med 0-1, trots att de förstnämnda skapade mer i matchen.

  • Ifall Danmark tar ledningen måste Australien jaga ett mål. Vid ett sådant läge kommer det bli en väldigt öppen matchbild som bäddar för fler mål.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Sitter i förarsätet

Inför den sista gruppspelsomgången är det Australien som sitter i förarsätet. Frankrike har redan säkrat en av slutspelsplatserna men den andra är fortfarande öppen. Australiensarna har satt sig i ett riktigt bra läge efter senaste segern mot Tunisien. Den blytunga segern betyder att de hittas på en andraplats med två poäng ner till trean Danmark. Australien kan behålla formen och göra allt för att försvara sitt egna mål under onsdagen. Ett kryss räcker för deras del, ifall det inte sker någon överraskning i Frankrike mot Tunisien.

Men vi vet att Danmark besitter en klart högre nivå än vad Australien gör. Trots att de kan spela med ett lågt försvarsspel kommer det bli tufft att hålla tätt mot danskarna. I premiären fick vi se ett ihåligt försvar när Frankrike gjorde fyra mål mot Australien, en storseger till giganten som kunde gjort ännu fler mål i den här matchen. Sett till skapade målchanser hade ett resultat på sex eller sju mål till fransmännen varit rättvist. Med det sagt var det överraskande att Australien lyckades hålla nollan i matchen mot Tunisien, men de sistnämnda har problem med den offensiva spetsen. Danmarks offensiv är klart bättre och det kommer bli en väldigt tufft uppgift under onsdagen.

Segern i sikte

Danmark har inte riktigt kommit upp till den nivån vi är vana att se dem på. Resultaten har inte gått deras väg och nu sitter de i en knivig sits inför den sista gruppspelsomgången. De måste vinna över Australien ifall deras dröm om ett slutspel ska leva vidare. Ifall de vinner onsdagens batalj är det stor sannolikhet att de tar sig vidare, ifall inte Tunisien lyckas besegra Frankrike.

Resultaten har inte gått deras väg trots en relativt okej prestation mot Tunisien. Sedan möttes de av ett tufft Frankrike i den andra omgången där poängchanserna var klart sämre. Vi vet vilken kvalitet som vårt grannland besitter och de har mer att hämta i det här mästerskapet. Det är bara att satsa framåt under onsdagen och gå för den oerhört viktiga segern. Vid ledning kommer Australien behöva jaga en kvittering, vilket kan skapa ännu mer ytor för Danmarks offensiv att operera på. De gjorde mål i senaste matchen mot Frankrike och hade även en till boll i målramen. Nu gäller det att visa vad de går för!

fotboll, Fobolls VM
|
units: 2/5 - spelstopp: 16:00
Australien - Danmark
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.