Christoffer Svensson|29 november, 2023, 16:12

Jag väljer att spela på att hemmalaget gör över 2.5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Liverpool snittar 3 mål per match denna säsongen hemma på Anfield.

  • Liverpool besegrade LASK borta med 3-1.

  • Klasskillnaden mellan lagen är stor.

Öser in mål på hemmaplan

Liverpool har inlett säsongen bra då man befinner sig på en tredjeplats i Premier League, två poäng bakom ligaledarna Arsenal samtidigt som man leder sin grupp i Europa League. Man kommer närmast från en meriterande poäng borta mot Manchester City där man låg under med 1-0 i halvtid, men lyckades komma tillbaka i den andra halvleken och kvitterade till 1-1 med tio minuter kvar av ordinarie tid. I Europa League så har man gjort det klart bra med tre segrar på fyra matcher och den enda plumpen kom i senaste omgången då man på bortaplan förlorade med 3-2 mot Toulouse vilket gör att man inte säkrat gruppsegern ännu, men kan göra det denna omgång.

Med tanke på att avancemanget inte är helt säkrat än så bör Liverpool komma till spel med ett bra lag här. Man saknar sin målvakt Alisson Becker som kommer att saknas i ett par veckor enligt den senaste rapporten, samt backen Robertson som är borta sedan tidigare och anfallaren Diogo Jota kommer även han att vara borta från spel ett tag. Offensiven är bred och som det ser ut inför denna matchen så kommer Cody Gakpo att få spela från start och sedan fylls det på med två utav Salah,Nunez och Diaz, alternativt att man kan ge 18-årige Ben Doak chansen. Oavsett lag man ställer på planen så ska det vara stor klasskillnad mot österrikarna LASK och här bör det bli seger med ett par bollar.

Räcker inte till

LASK slutade förra säsongen på en tredjeplats i Österrikes Bundesliga bakom lag som Salzburg och Sturm Graz. Även denna säsongen ser det likadant ut då Salzburg leder ligan efter femton spelade omgångar före Sturm Graz med hjälp av bättre målskillnad. Där bakom på en tredjeplats, fem poäng bakom topplagen så återfinns LASK och det är som det ser ut den positionen man mest får försvara då det blir tufft att utmana topplagen. Europaspelet har givetvis varit ett häftigt äventyr då man för första gången på tre år kvalificerat sig för Europa League och man har hittills haft det tufft med endast en seger på fyra matcher.

Segern kom i den senaste omgången på hemmaplan mot Union SG som man besegrade med 3-0 och hoppet om att nå tredjeplatsen lever därför fortsatt.

På bortaplan har man däremot haft det tufft när det kommer till spel i Europa League och på bortaplan mot ett starkt Liverpool som vill försöka säkra gruppsegern så har man inte så värst mycket att sätta emot och här ska man vara glada om man endast förlorar med 1-2 bollar.

fotboll, europa league
|
units: 3/5 - spelstopp: 21:00
Liverpool - LASK
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.