Rygga spelet hos Comeon

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Kanada gjorde 16 mål mot Tyskland, men Tyskland hade endast 14 utespelare.

  • Kanada vann med 3-1 mot Slovakien, många mål till godo för spelet.

  • Schweiz saknar offensiv spets.

  • Kanada kommer att gå för segern men också bevaka sin ledning.

  • Linan är hög, Kanada kan vinna stort och ändå lösa spelet.

Varför blir det inte 16-2 i den här matchen?

Jag kommer inleda det här speltipset med att redogöra varför jag inte tror att det blir en ny kross likt 16-2 mot Tyskland för Kanadas del här. Det stora argumentet är att Schweiz kommer med fullt lag. Tyskland kom alltså med 14 spelare till matchen mot Kanada och man var hyfsat med efter den första perioden. Men när Kanada gjorde tre mål på 7 minuter i inledningen av andra perioden så orkade inte Tyskland längre och då vaskade man den matchen. För att inte slita ut mer på ett redan extremt skadeskjutet lag som lamslagits av covid-19. Tyskland vill ge det ett försök att gå vidare och då kan man inte kriga för fulla muggar mot Kanada.

Vi såg ett helt annat exempel mot Slovakien i gruppmatch två, där slovakerna höll nere siffrorna men där Kanada inte heller gick tokmycket för det offensivt. Man höll ledningen intakt och fokuserade på defensiven och vann till sist bekvämt med 3-1. För att spelet ska misslyckas mot Schweiz krävs det alltså fem mål till innan vi tappar pengarna. Kanada kan vinna med 6-2, 7-1 här och ändå får vi in spelet. Kanada kommer med största sannolikhet att vinna, viktigt för spelet är att Schweiz krigar hela vägen

Svagare schweizisk upplaga

Det är också ett svagare Schweiz än tidigare som vi ser här. Man saknar den där rejäla stjärnglansen som man haft de senaste åren och det gör att man inte är lika slagkraftiga det här året. Istället bygger man då ihop en stark grupp med fokus på defensiven och att ta lägena offensivt. Vi såg Slovakien vinna med 1-0 mot Schweiz i en tät match i inledningen av turneringen. Sedan kom en tät match mot Finland där special teams blev avgörande. Men det ska mycket till för att Schweiz ska släppa in tio mål i den här matchen.

Dock så kommer man få svårt att göra mål offensivt. Noll mål mot Slovakien följdes upp av endast ett mål mot Finland och jag ser inte hur Schweiz ska göra fler än ett mål i den här matchen och det är faktiskt av största vikt för spelet. Gör Schweiz bara ett mål kan Kanada göra sju innan vi missar spelet och det gör att värdet ökar tycker jag.

Speltips.se ger tipset:

Under 8.5 mål hos ComeOn

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 28/12 kl 12:30

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.