Joakim Östman|29 mars, 2024, 16:00

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Båda lagen får en chans för omstart, här förväntar vi oss en reaktion.

  • Spelet sitter i tre av det fyra senaste Serie A inbördes mötena.

  • Fyra av Juventus fem senaste Serie A matcher har resulterat i mål åt båda hållen.

  • Tre av Lazio fem senaste Serie A matcher har resulterat i mål åt båda hållen.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Säsongsavslutning

Vi är återigen tillbaka till ligaspelet efter det gångna landslagsuppehållet och vi ger oss således in i säsongsavslutningen. Nio matcher återstår av Serie A säsongen och för Juventus blir det chans att rädda upp säsongen. Det som länge såg så bra ut åtminstone resultat mässigt har fallerat fullständigt efter att serieledande Inter hängde av Juventus från Scudetto striden.

Sedan poängtappet i slutet av januari mot Empoli har Juventus endast mäktat med en seger på det sju nästföljande matcherna. Det är en resultatrad man sannerligen inte skryter med och med ett poängsnitt 0,85 poäng per match över denna perioden har det varit rent ut sagt uselt på slutet.

En svag säsong har även Lazio stått för och i deras fall inte bara på slutet utan säsongen i genom, vilket var en av flera anledningar till att tränare Maurizio Sarri lämnade sin post. Inför säsongsavslutningen har Lazio rekryterat Igor Tudor som ny tränare, efter att kroaten stått utan jobb sedan han fick lämna Marseille.

Der flesta minns Igor Tudor framgångsrika sejour i Hellas Verona för något år sedan och när han nu återvänder till Serie A är förhoppningen att Lazio ska lyfta. Lazio som inför avslutningen hittas på 9-plats har fortsatt chans på europaspel kommande säsong och det är givetvis ambitionen att spela hem under det avslutande omgångarna.

Ovisst på förhand

Inför lördagens tidiga kvälls möte Lazio – Juventus kan vi konstatera att det är två lag som behöver studsa tillbaka. Säsongen har inte blivit vad man hoppats men en stark avslutning på säsongen vore trots allt momentum att ta med sig in i sommarens mercato samt kommande säsong. Att sia om möte på förhand är inte helt lätt då det alltid är svårt att säga vart lagen står formmässigt efter ett uppehåll, kanske ännu mer gällande dessa lagen då varken Lazio eller Juventus presterat på slutet.

Sätt till hela säsongen och lagets slagkraftighet är Juventus något starkare men Max Allegri ser allt mer ut att tappat förtroendet från gruppen och utan lagets givna stjärna Dusan Vlahovic, kan man inte påstå att gästerna är favoriter. Det samma gäller Lazio där dock förhoppningen är att tränarskiftet ska ge en effekt och Igor Tudor är en tränare jag personligen gillar.

Lördagens möte på Stadio Olimpico är därför ett möte vi håller oss långt i från spel på resultatet och istället blickar vi mot målmarknaden. Lagens egentligen enda gemensamma nämnare utöver en svag form på sistone har varit målglada matcher och det synar vi fortsätter.

Mål i båda lagens nät känns troligt på förhand vilket även satt i säsongens första inbördes möte på Allianz Stadium. Spelet klickas till spelvärda 2.00 och med det riktar vi blickarna mot Stadio Olimpico!

fotboll, Serie A
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:00
Lazio - Juventus
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.