Marcus Råsberg|29 maj, 2023, 10:26

Jag väljer att spela på Dallas ML i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Jamie Benn är tillbaka inatt

  • Dallas är tillbaka på hemmaplan där de trivs

  • Jake Oettinger har återfunnit formen

  • Dallas fick utdelning från bottom six senast

Stark hemmaform

Dallas Stars har vunnit två raka matcher Vegas Golden Knights. Först med 3-2 efter OT på hemmaplan och senast tog de en imponerande bortavinst i Vegas med 2-4 efter två mål på under två minuter av Ty Dellandrea i den tredje perioden. Stars tar en match i taget och givetvis är deras slutmål att vinna med 4-3 i matcher. Inget lag har någonsin vänt ett underläge med 3-0 i en konferens-final i  NHL-sammanhang och jag har svårt att se Dallas göra det hela vägen. Däremot skulle de kunna pusha serien till en sjunde och avgörande match!

Efter matchen i Vegas i lördags natt är nu Dallas tillbaka på hemmaplan i American Airlines Center. Där har de endast förlorat en match efter full tid i slutspelet och vunnit sex av nio matcher. Stars får ett enorm stöd från läktarplats och de är svårslagna i Dallas. Efter första tre matcherna var serien mellan Dallas och Vegas, spelmässigt, jämn. Resultatet visade dock 3-0 i matcher och alla hade räknat hem Vegas i final mot Florida. Samtidigt som Dallas steppat upp senaste matcherna har Vegas haft svårt att få utdelning och lagets stjärnor har plcokats bort av Dallas försvar på ett effektivt sätt. Om Dallas fortsätter spela på samma sätt som senaste två matcherna samtidigt som Vegas fortsätter vara nervösa att tappa ledningen tror jag vi kommer få se en sjunde och direkt avgörande match natten till torsdag.

Kaptenen är tillbaka

Jamie Benn drog på sig ett matchstraff i den tredje matchen mellan lagen efter en full förseelse när han cross-checkade Vegas lagkapten Mark Stone i ansiktet när han låg ner på isen. Benn fick två matchers avstängning och har inte varit med på isen när laget krupit sig närmare Vegas. Nu är han dock tillbaka och givetvis kommer mycket fokus att ligga på honom i nattens möte. Att mycket fokus kommer hamna på honom tror jag är positivt till fördel för Dallas. Anledningen till att jag tror det är för att Benns roll i Stars ser annorlunda ut nu mot vad den gjorde för ett par år sedan när han var en top six spelare. Om Benn spelar smart och även småfult även i detta mötet kan han få Vegas ur balans och det skulle i sin tur kunna öppna upp för att stjärnor som Roope Hintz, Jason Robertson och Miro Heiskanen får färre blickar på sig vilket skapar både ytor och möjligheter för Dallas att producera framåt.

Matchen mellan målvakterna kommer bli oerhört viktig. Aiden Hill har spelat bra i de flesta matcherna medan Jake Oettinger blandat och gett. Dock har Oettinger steppat upp ordentligt i match fyra- och fem och Vegas har haft svårt att hitta nätet bakom den stora, unga stjärnmålvakten i Stars kasse. Om han fortsätter leverera i kassen kan det bli tufft för Vegas att få utdelning och då kan frustration, nerver och tankar ta över. Dallas tar det till en sjunde och avgörande match!

ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 02:00
Dallas - Vegas
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.