Joakim Östman|29 maj, 2022, 01:38

Jag väljer att spela på Kanada ML i den här matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Kanada har den starkare truppen och ska ses som favoriter.

  • Kanada har höjt deras spel ordentligt under slutspelet.

  • Kanada imponerade stort i deras semifinalseger mot Tjeckien.

  • Matt Barzal har kommit igång för Kanada under slutspelet och i han har de finalens bästa spelare.

  • Oddset på Kanada anser jag är på tok för högt ställt inför finalen.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Kanada ml hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Det starkare lagen

Finland klev in i semifinalen mot USA som givna favoriter enligt många och vägen till final var vidöppen. Med det sagt ansåg jag dock att Finland var på tok för stora-favoriter och att USA spelare för spelare kanske rent av hade det starkare laget. Finland åkte också på en mardrömsstart i semifinalen och redan efter en-minut hade Winnipeg-backen Nate Schmidt givit USA ledningen. Likt som i kvartsfinalen var därför återigen Finland i brygga tidigt in i matchen men inte heller denna gången skulle hemmanationen gå att rubba. Finland kom tillbaka snabbt och trots att matchen spelmässigt var jämn även efter kvitteringen var känslan hela tiden att hemmanation var det tyngre laget. Det skulle också bekräftas och Finland  kunde vände på semifinalmötet och tillslut vinna med 4-2. Givet detta är Finland på hemmais i final och här har de möjligheten att bli blott den andra nationen genom tiderna att vinna ett OS-Guld och VM-Guld samma år.

Även Kanada klev in i deras semifinal som favoriter även fast många ansåg att deras möte mot Tjeckien var desto svårare att sia om. Förstaperioden blev också ett ställningskrig där båda lagen visade prov på respektive kvaliteter och med det fick vi en jämn matchbild. Tjeckien hittade även ledningsmålet i deras sylvassa powerplay efter att gamle Boston-forwarden David Krejčí överlistat den kanadensiska-keepern. Detta var dock en match Kanada skulle ta över alltmer och efter en sen kvittering i den förstaperioden klev de också in med momentumet i mittenperioden. Väl i den andraperioden gjorde också Kanada processen kort och med fyra mål i följd var det 4-1 på tavlan och i stort sett en avgjord tillställning. Slutsiffrorna kom tillslut även att skrivas till 6-1 och här visade Kanada upp hela registret vilket onekligen imponerade.

Kvalitativt klart bättre

Inför söndagens final mellan Kanada och Finland kan vi konstatera att styrkeförhållandena är följande. Kanadas trupp är på pappret starkare och spelare för spelare är det inget lag i denna turneringen som ska kunna matcha det kanadensiska-laget. Kanada har ett i princip komplett lag där vi hittar massvis av NHL-stjärnor. Kanadas backsida är väldigt stark där de leds av framförallt Ottawa-backen Thomas Chabot. Forwardsidan är utan tvekan turneringens absolut spetsigaste där vi bland annat hittar spelare som Pierre Luc Dubois, Matt Barzal, Drake Batherson och Dylan Cozens. Jag har egentligen under hela turneringen ansett att Finlands lag i sig inte är särskilt namnstarkt men detta är ett lag som visat att de kan vinna mästerskap. Den finska truppen består av i princip samma stomme som gick och vann OS-Guldet tidigare i år och detta finska laget är verkligen ett kollektiv otroligt starkt lag. På hemmaplan får Finland dessutom ett otroligt stöd av publiken vilket såklart inte heller det ska underskattas.

Inför finalen går jag dock emot spelbolagen och här anser jag att det är Kanada som borde hållas som favoriter. Som det så ofta gör har Kanada verkligen växlat upp till slutspelet och rent kvalitativt har de ett klart starkare lag än Finland. Kanada har även fått igång alla deras stjärnor och då tänker jag framförallt på Matt Barzal som inför VM såg som turneringens bästa spelare. Kanada imponerade även stort senast i semifinalen mot Tjeckien och även fast Finland även de imponerat under turneringen ser jag Inte Kanada förlora här. Oddssättningen är också väldigt skev inför finalen och en Kanada-seger ger ett på tok för högt odds. Detta tar vi givetvis vara på och i finalen är fokuset på spelvärde och då är det utan tvekan Kanada som ska klickas!

Ishockey, Ishockey-VM
|
units: 3/5 - spelstopp: 19:20
Finland - Kanada
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.