Erik Norin|29 juni, 2024, 15:00

Jag väljer att spela ett målspel på England i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • England har en sylvass offensiv man bara behöver få igång.

  • England är mycket kritiserat och vill nu visa vad man går för.

  • Slovakien hade defensiva problem i gruppspelet.

100% upp till 1000 kr

Omsättningskrav: 8x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Dags att steppa upp

England har defensivt inte alls gjort bort sig och har bara släppt in ett mål i turneringen, detta på ett mycket imponerande långskott från dansken Hjulmand, inga frilägen eller enkla chanser som släppts till. Dock så har man enorma problem att få till ett bra offensivt spel och backarna som är defensivt skickliga, typ Kyle Walker, John Stones och Marc Guehi har inte förmågan att sätta upp sina motståndare högre i planen i bra lägen med bollen.

Spelare som framförallt Phil Foden och Jude Bellingham blir därför alldeles för statiska och de måste England få igång för att ge fler dimensioner till deras anfallsspel. Harry Kane vinner mycket boll i sin ände av planen, men det blir för ihåligt om den enda idén man har som fungerar är en längre boll på mötande anfallare. Bukayo Saka försöker från sin högerkant, men har inte riktigt hjälpen och den sista kvaliteten som behövs. Nu tror jag dock England är trötta på kritiken och sätter fart här mot ett Slovakien som på ett imponerande sätt tog sig vidare.

Saknar kvaliteten

Slovakien tog sig vidare på fyra poäng som trea i en grupp där samtliga lag i gruppen fick just fyra poäng och där Rumäniens storseger mot Ukraina blev avgörande för utfallet i gruppen där Ukraina strök med på målskillnad. Ukraina skapade dock mycket chanser mot just Slovakien och även om man totalt bara släppte in tre mål så gjorde Belgien två som togs bort av VAR, mot Rumänien räckte kryss för båda lagen och så blev just fallet. Tror inte Slovakien klarar av att stå emot Englands offensiv om den bara kommer igång någorlunda här.

Slovakien har heller inte kvaliteten, det måste man ha respekt för. Milan Skriniar är en toppback i Europa, men bredvid sig är klubbadresserna på övriga backar Hertha Berlin, FC Köpehamn och Feyenoord. Klubbar som inte tillhör samma toppskikt som Skriniars PSG. Har man det tufft mot Ukrainas offensiv ska man också ha det mot Englands. Hur mycket man än argumenterar för kvalitetsskillnaden så är det England själva som avgör det här. Får man igång det kommer inte Slovakien ha en bra chans.

fotboll, em
|
units: 3/5 - spelstopp: 18:00
England - Slovakien
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.