Till Supertipset

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i nio av Leeds tio senaste matcher.

  • Luton har endast släppt in tre mål på sina fem senaste matcher.

  • Spelet sitter i Lutons fem senaste matcher.

  • Spelet sitter i de två senaste matcherna lagen emellan.

  • Leeds har hållit nollan i sex av sina sju senaste matcher.

På väg mot Premier League

Championship närmar sig sitt avgörande och hemmalaget tillika serieledaren Leeds stormar mot Premier League. Med endast sju omgångar kvar av säsongen hittar vi Leeds på en första plats i tabellen med 74 inspelade poäng. Med åtta poäng ner till placeringarna som innebär playoff och en missad direktplats känns Leeds just nu givna att efter en lång väntan ta klivet tillbaka till den engelska fotbollens finrum. I sin återstart efter Championships uppehåll ställdes Leeds mot Cardiff. På förhand var Leeds stora favoriter men man lyckades ej leva upp till sina förväntningar och föll med 2-0. Efter förlusten fanns det bara en sak på kartan för Leeds – att studsa tillbaka hemma mot Fulham. Det gjorde Leeds och imponerade när man besegrade toppkonkurrenten på hemmaplan med 3-0.

På tisdag väntar bottenlaget Luton på hemmaplan för Leeds. Här är Leeds såklart stora favoriter. Undertecknad håller med om favoritskapet men oddset på den raka ettan lockar inte. Här riktar vi istället in oss på ett målspel. Där Leeds imponerat som mest är onekligen i sin defensiv. Utöver de två insläppa målen mot Cardiff har Leeds lyckats hålla nollan i sex av sina sju senaste matcher. Det är ett otroligt imponerande facit och hemma mot Luton bör man hålla ytterligare en nolla. Däremot är det långt ifrån säkert att det blir någon storseger för Leeds. Gästerna har på senaste tiden imponerat och också hållit nere siffrorna i många matcher. Här tror vi på underspelet och klickar i att det ska bli under 3.5 mål – ett spel som sitter i nio av Leeds tio senaste matcher!

Formstark bottenlag

På andra sidan planhalvan väntar nästjumbon Luton som kämpar för att inte degraderas till League One. För ett par omgångar sedan var Luton helt borträknade från att klara sig kvar i Championship men efter ett flertal riktigt bra insatser ser läget helt plötsligt mycket ljusare ut. Med endast tre poäng upp till säker mark och en form som pekar spikrakt uppåt har man goda chanser att hänga kvar i serien. Inför tisdagens bortamatch mot Leeds är Luton obesegrade i fem raka matcher och närmast besegrade man Swansea på bortaplan med 1-0.

Borta mot Leeds lär vi får se ett hårt jobbande Luton som står lågt och spelar en riskminimerande fotboll för att kriga till sig kryss. Det är en fotboll som Luton visat sig vara duktiga på. I sina fem obesegrade matcher har Luton endast släppt in tre mål. Väldigt imponerande facit speciellt med tanke på att man ställs mot bra motstånd i form av bland annat Brentford, Preston och Swansea. Såklart är Leeds en otroligt tuff bortamatch men här ska Luton ha stor chans att hålla nere siffrorna. När lagen ställdes mot varandra i vintras lyckades Luton hålla nere siffrorna och Leeds vann endast med uddamålet. Underspelet som klickas sitter i Lutons fem senaste matcher!

Speltips.se ger tipset:

Under 3.5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 29/6 kl 10.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.