Till Supertipset

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Sevilla har gått obesegrade i nio raka ligamatcher.

  • Sevilla är ligans näst bästa bortalag den här säsongen.

  • Leganes har gått vinstlösa i fem raka ligamatcher.

  • Leganes kommer senast ifrån en 2-1 förlust mot Osasuna.

  • Sevilla vann deras senast inbördes möte mot Leganes.

Nedflyttningen är nära

Den spanska högstaligan bjuder på tre spännande ligamatcher under tisdagskvällen. Undertecknad riktar blickarna mot Estadio Municipal de Butarque när Leganes tar emot gästande Sevilla. Ligaspelet börjar dra ihopa sig och hemmalaget Leganes hänger på en skör tråd just nu. Med sex omgångar kvar ser det redan kört ut för hemmalaget. De befinner sig på en 19:e plats med hela nio poäng upp till Celta Vigo som hittas ovanför strecket.

Men teoretiskt sätt har Leganes fortfarande en liten chans, men då ska något magiskt hända under de sex sista omgångarna. Nu väntar en tuff uppgift när topplaget Sevilla kommer på besök. Leganes har sett väldigt uddlösa ut efter det långa uppehållet och står nu på fem raka utan seger. Hemmalaget har ingenting att förlora och måste satsa full fart framåt under tisdagen. Vi anser att Sevilla besitter en tillräckligt stark offensiv för att straffa motståndarnas girighet.

Obesegrade i nio raka

Sevilla reser alltså till Leganes inför tisdagens batalj. Sett till tidigare av säsongen så trivs Sevilla på bortaplan också, i skrivande stund är Sevilla ligans nästa bästa lag på resande fot. Gästerna har spelat in 26 ligapoäng på 16 bortamatcher den här säsongen, det är endast giganten Real Madrid som tagit fler poäng på bortaplan.

Sevilla var nog inte helt nöjda med förra säsongen, då slutade laget på en sjätteplats vilket ledde till Europa League. Klubben har ambitioner att spela i den främsta turneringen, Champions League. Den ambitionen kan bli verklighet till nästa säsong. Sevilla hittas på en fjärdeplats i tabellen med 54 inspelade poäng, bakom jagar Villareal med tre poäng färre. Sevilla har gått obesegrade i hela nio raka ligamatcher, däremot har laget kryssat alldeles för många matcher på sistone. Men gästerna besitter en betydligt bättre spelartrupp, undertecknad tror på minst ett oavgjort resultat när Leganes står för motståndet.

Speltips.se ger tipset:

Sevilla DNB hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 29/6 kl 10.24

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.