Till Supertipset

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Celta Vigo har en ruggigt bra form i ligaspelet. De har endast förlorat en av deras tio senaste ligamatcher.

  • Celta Vigo kommer senast ifrån ett imponerande 2-2 resultat mot giganten Barcelona.

  • Mallorca har förlorat fyra av deras fem senaste ligamatcher.

  • Celta Vigo har mäktat med hela nio mål på deras tre senaste ligamatcher.

  • Mallorca är pressade att vinna för att ha en chans till ett säkrat kontrakt.

Kort sejour i högstaligan

La Liga drar ihopa sig och vi börjar närma oss en spännande avslutning. Det är fortfarande mycket som ska avgöras och varje poäng är viktig när det återstår sex omgångar av den spanska högstaligan. Vi riktar fokuset på ett spännande bottenmöte mellan RCD Mallorca och Celta Vigo. Hemmalaget Mallorca spelade i den spanska andraligan förra säsongen men belönades med en uppflyttning efter ett starkt ligaspel.

Det ser däremot ut att bli en kort sejour i den spanska högstaligan, med sex omgångar kvar befinner sig hemmalaget i riskzonen. I skrivande stund hittas Mallorca på en 18:e plats med 26 inspelade poäng. Steget upp till den säkra marken är en tuff klättring på hela nio poäng. Det är tisdagens motståndare Celta Vigo som innehar platsen precis ovanför strecket. Celta Vigo har mäktat med ett makalöst facit under den närmaste tiden samtidigt som Mallorca varit totalt chanslösa i sina matcher. Det mesta talar till gästernas favör!

Makalös form under den närmaste tiden

Ifall vi blickar tillbaka några omgångar såg detta mötet ut att bli en rejäl rysare. Då stod Mallorca och Celta Vigo på en liknande poängskörd och därmed stod livsviktiga poäng på spel. Det är fortfarande viktiga poäng på spel men gästerna Celta Vigo har skapat ett andrum inför ligavslutningen. Nedflyttningen såg länge ut att bli verklighet för klubben Celta Vigo, men på något mirakulöst sätt har laget hittat tillbaka till en ofantligt stark form.

Celta Vigo har gått som tåget i La Liga och formen kunde inte komma lägligare. Efter uppehållet har laget mäktat med två vinster, två oavgjorda och en förlust. Det ska tilläggas att den första vinsten var en ren utklassning när de besegrade Deportivo Alaves med hela 6-0. Sedan reste tränaren Oscar Garcia och hans mannar till San Sebastian och besegrade Real Sociedad. Det tar inte slut där, Celta Vigo lyckades spela 2-2 mot giganten Barcelona i den senaste omgången. Deras starka form talar för sig själv när vi använder oss av DNB-spelet inför tisdagens batalj.

Speltips.se ger tipset:

Celta Vigo DNB hos betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 29/6 kl 14.50

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.