Till Supertipset

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i fyra av lagens sex senaste möten med varandra.

  • Spelet sitter i fyra av Torinos sex senaste matcher.

  • Spelet sitter i fyra av Lazios fem senaste matcher.

  • Två lag med mycket kvalité i det offensiva. Belotti v Immobile bland annat.

  • Torino är starkare på hemma- än bortaplan och Lazio går sällan mållösa.

Sex poäng ner

Torinos kamp om att säkra kontraktet går vidare, man ligger såklart på ett bra ställe, med sex poäng ifrån strecket. Egentligen är Torino inget lag jag vill eller skall räkna in i bottenstriden, men en trepoängare snart hade varit mycket behövlig för att skippa en tyngre avslutning. Det finns fler storlag i den kampen och det dröjer nog inte länge tills man är på helt säker mark. Till matchen som väntar i veckan, där man möter tvåan i ligan, Lazio. Ett tufft hemmamöte som man kommer att få det kämpigt i. Andrea Belottis fina snitt på 0.42 mål/per match hamnar i skuggan här – när Immobile i gästerna snittar 1.0 mål/per match.

När vi ändå pratar måltermer, så kan vi också nämna spelet vi klickat. Båda lagen gör mål i den här matchen ger oss oddset 1.66, vilket är mycket bra. Här har vi ett hemmalag som håller god klass i den offensiva tredjedelen. Torino har stora möjligheter att göra mål, trots att Lazio kommer spela för att hålla tätt och kanske gå för en mindre målrik seger, iallafall som förhandstaktik. Torino har dock saker att spela för, trots att man ligger på hyfsat säker mark och jag tror att Belotti och Co. löser minst en kasse här.

Jagar

En imponerande säsong av Lazio, som ligger på en andraplats bakom giganten Juventus efter 28 omgångar. Den stora anledningen till succén måste ändå ges till anfallaren Ciro Immobile, som mäktat med ett mål per match den här säsongen, ett makalöst högt snitt. Det skall i princip inte vara möjligt för en anfallare i den här klassen av ligor. Men det är bara för Lazio att tacka och ta emot, här gör man en bra säsong för att kollektivet fungerat mycket bra även bakom stjärnan.

I och med Lazios skyttekung kan man snabbt räkna ut att man gjort en hel del mål. Man är inblandade i mycket framåt, men har också som förmåga att släppa in lite bakåt. Det är vad italienska ligan handlar om, mycket mål, trots att man genom tiderna är kända för ett mycket taktiskt, defensivt spel. Framtiden är dock här och den tidigare defensiva ligan har gått och nått nya höjder. Lazio är ett lag som gör fler mål än tidigare och jag tror att man tar nya poäng i den här matchen och man går inte mållösa härifrån. Att båda lagen gör mål känns, enligt mig, mycket rimligt!

Speltips.se ger tipset:

Båda lagen gör mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 29/6 kl 10.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.