Över 3.5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 29/9 kl 14.30

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Bayern har stått för några makalösa prestationer på senaste, inkluderande 8-2 segern över Barcelona och 8-0 segern mot Schalke i premiären.

  • Dortmund kommer vilja bevisa sig i den här matchen och vara lika anfallsglada som vanligt.

  • Bägge lagen kommer från en förlust och vad kan vara mer motiverande än att spela en cupfinal mot sina rivaler.

  • Spelet sitter i fyra av de sex senaste matcherna lagen emellan.

Oväntad förlust

Hoffenheim tog en minst sagt oväntad seger i den senaste omgången mot Bayern Munchen. Förlusten innebar att Bayerns segersvit är bruten och det var den första matchen man förlorat på hela året. Inför den här matchen var det inte speciellt många som trodde att Hoffenheim skulle vinna det här men mot alla odds så tog man inför publik, en 4-1 seger på PreZero Arena.

Detta var som sagt Bayerns första förlust under hela 2020 och ser man till omständigheterna så var det kanske inte jättekonstigt. Detta med tanke på att de mest centrala spelarna i Bayern spelat 120 minuter mot Sevilla i Super Cup finalen mot Sevilla bara några dagar tidigare. Lewandowski var den enda av dem som fick vila den här matchen men blev ändå inbytt i den 57:e minuten för att försöka vända på matchbilden. Det lyckades han inte göra och trots förutsättningarna så är det en match man inte borde förlora med tanke på hur stor skillnad det är i både bredd och kvalitet lagen emellan. Därför tror jag man kommer vara ruggigt revanschsugna och möjligheten till en titel kommer agera som en extra morot.

Senast man slog Bayern var 2014

Det har gått en del år sedan Dortmund senast slog Bayern på bortaplan. Senast det hände var Jurgen Klopp fortfarande tränare och det var han som ledde laget till en 3-0 seger i april 2014 efter mål utav Henrikh Mkhitaryan, Marco Reus och Jonas Hofmann. Från den truppen så är det bara Marco Reus och Mats Hummels som återfinns i dagens Dortmund. Kanske har man vad som krävs för att vända den trenden?

Absolut må man ha chansen men Lucien Favres mannar åkte på en chockerande 2-0 förlust mot Augsburg under helgen vilket kan innebära ett sämre självförtroende inför den här matchen. Det tror jag inte kommer vara fallet utan jag tror man kommer vara taggade till tusen för att dels få slå Bayern men också för att få vinna en pokal såhär tidigt på säsongen. Thorgan Hazard är dock fortsatt skadad och det kommer vara ett tungt avbräck för laget.

Speltips.se ger tipset:

Över 3.5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 29/9 kl 14.30

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.