Jag väljer att spela på Bayer Leverkusen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Bayer Leverkusen har öppnat denna säsongen väldigt starkt.

  • Celtic har inte kommit igång ännu och har inlett säsongen svagt.

  • Skadeläget i Celtic talar för bortasegern i den matchen.

  • Bayer Leverkusen har en bättre och bredare trupp än Celtic.

  • Bayer Leverkusen har visat att de har väldigt mycket offensiv kvalité under inledningen.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Bayer Leverkusen vinner matchen hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Skotska fotbollen?

Europaspelet är något man lever för i Celtic och atmosfären är alltid på topp under Europa kvällarna på Celtic Park. Jag ställer mig dock frågande till hur bra de skotska giganterna Celtic är denna säsongen. Efter att de tidigt åkte ur Champions League kvalet tog de sig med nöd och näppe in i Europa Leagues gruppspel. Celtic har även börjat ligaspelet med en tveksam form och ligger bara på en sjätte plats i Skotska Premiership. I Senaste matchen blev det bara en poäng mot Dundee United och frågetecknena ökar. De är redan sex poäng bakom det stora rivalerna Glasgow Rangers. Celtic har även en väldigt oroväckande skadesituation i laget. De har inför matchen åtta A-lagsspelare som inte är tillgängliga på grund av skador, där bland annat spelare som James Forrest och Kyogo Furuhashi saknas för att nämna några.

I Bayer Leverkusen läger är det desto bättre efter en väldigt stark inledning på säsongen. De har bara förlorat en av deras åtta spelade matcher hittills under säsongen. I Bundesliga ligger Bayer Leverkusen på en andra plats i tabellen med tretton inspelade poäng. spelare som Florian Wirtz och Patrick Schick har inlett säsongen väldigt bra. Vilket har gjort Bayer Leverkusen offensiv till ett stort hot för sina motståndare. Tyvärr är skadeläget också påtagligt i Leverkusen som saknar spelare inför detta mötet, dock med en bredd trupp har det ännu inte påverkat resultaten för tyskarna.

Favoriter i matchen

Bayer Leverkusen fick en bra start på Europa League äventyret när det hemmaslog Ferencváros med 2-1. Sämre gick det för Celtic som trots en tvåmålsledning förlorade mot Real Betis. Celtic är väldigt pressade inför matchen och behöver en seger för att avancemang ska vara realistiskt. En förlust här kan kosta tränare Ange Postecoglou hans jobb. Trots detta ser jag Bayer Leverkusen som de givna favoriterna i matchen. Formen talar för sig själv och tyskarna har även ett bättre lag en Celtic.

Skadeläget i lagen påverkar även hur jag resonerar krig favoritskapet i matchen. Där båda lagen har en påtaglig skadefrånvaro inför matchen ser jag att Leverkusens bredd i laget är klart bättre än Celtics. Bayer Leverkusen kliver också in i matchen med ett mycket högre självförtroende. Offensiven har varit stekhet i inledningen för Bayer Leverkusen. Celtic som tycks ha det svårt i defensiven kommer bli straffade. Jag riktar även ett frågetecken till hur hög nivå Celtic håller ute i Europa. Givet dessa förutsättningar är valet självklart – här vinner Bayer Leverkusen.

fotboll, Europa league
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Celtic - Bayer Leverkusen
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.