Erik Norin|29 september, 2021, 12:14

Jag väljer att spela på att det blir över 4,5 mål i den här matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Frölunda löser spelet i två av tre hemmamatcher.

  • Örebro löser spelet i två av tre matcher.

  • Historiskt är det målrikt mellan lagen, spelet löser sig i åtta av tio senaste matcherna.

  • Båda lagen kommer från seger.

  • Ryan Lasch var tillbaka i gammalt gott slag mot Oskarshamn, islossning för amerikanen här?

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Över 4,5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Lasch tungan på vågen senast – så även här?

Ryan Lasch var Frölundas och eventuellt hela ligans bästa och starkaste värvning under försäsongen men starten för amerikanen med ett gudabenådat spelsinne har inte varit klockren. Endast tre poäng på de första fyra matcherna utan att göra mål, men senast så var det återigen Lasch som var huvudrollsinnehavare när Frölunda slog Oskarshamn. 0+3 från Lasch i 3-2 segern över Oskarshamn och avgörandet i förlängningen var de Lasch som verkligen låg bakom. Nu tror jag amerikanen kommer igång mer och det leder tror jag till något extra mål från Frölunda. Viktigt mål för Joel Lundqvist som kommer dra sitt lag mot en bra prestation här. Skicklig offensiv finns även i spelare som Michael Spacek, Max Friberg och Jan Mursak och jag tror man får hål på Örebro här.

Försvarsspelet ser dock inte lika bra ut för Frölunda och framförallt inte på hemmaplan där man vid två tillfällen torskat mot motstånd som man borde slå, Leksand och Brynäs. Spelet löser man i tre av fem matcher den här säsongen och nu kommer ett starkt Örebro på besök och då kommer det att bli mål också bakåt tror jag. Ser man till de tio senaste matchen mellan dessa lag som löser sig spelet i åtta av dessa så att det kan bli målrikt mellan Frölunda och Örebro är inget osannolikt.

Tuff bortamatch – men enklaste matchen hittills?

Örebro har fyra poäng efter tre matcher, inte superbra kanske men när man ser vilka de har mött så är det trots allt ett facit som jag tror att Örebrofansen är till freds med. Hemmaförlust mot Rögle förvisso, men seger borta mot Luleå och övertidstorsk borta mot Växjö säger en del om motståndet hittills, potentiellt tre av ligans fem bästa lag har stått för motståndet för Närkingarna. Nu blir det en ny tuff match, men frågan är om inte det är det enklaste motståndet hittills som Örebro ställs mot här. Jag håller Örebros lag som det bättre av de två och på anfallssidan är det dags för spelare som Juuso Puustinen, Robin Kovacs och Rodrigo Abols att få det att lossna på allvar och då blir det tufft för Frölunda att stå emot.

Örebro löser spelet i två av tre matcher hittills den här säsongen och jag har bara en känsla kring den här matchen att det är dags för en målexplosion för båda lagen och att det kan bli ganska öppna spjäll. Egentligen en match där man kanske borde titta mot underlinan, men för första gången i år ges vi ett riktigt bra odds på över 4,5-linan istället för över 5,5-linan och då väljer jag att ta ställning för en målrik match.

ishockey, SHL
|
units: 4/5 - spelstopp: 19:00
Frölunda - Örebro
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.