Jag väljer att spela på Marseille. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Marseille har inlett säsongen på ett bra sätt och går in i matchen med ett högt självförtroende.

  • Galatasaray har bara vunnit två av deras sex senaste matcher.

  • Galatasaray har inte alls lika bra resultat på bortaplan i europaspelet som hemma i Turkiet.

  • Marseille behöver vinna matchen för att koppla ett grepp om gruppen.

  • Marseille är alltid ett svårt lag att slå på Stade Vélodrome inför sin hemmapublik. 

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Marseille att vinna matchen hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Tuff grupp

Vi går in i Europa Leagues andra omgång under torsdags kvällen när Marseille möter Galatasaray på hemmaplan. På förhand är detta en av det tuffaste grupperna i Europa League. Tillsammans med kvällens lag finns även Lazio och Lokomotiv Moskva i gruppen. Hemmalaget för dagen Marseille har fått en bra start på säsongen. Efter några tuffa säsonger bakom sig tycks de äntligen hittat rätt. Jorge Sampaoli har kommit in som ny tränare och satt sin prägel över detta Marseille laget. Marseille hittas för tillfället på en tredje plats i Ligue 1 med fjorton inspelade poäng på sju matcher. Den franska storklubben har inför säsongen satsat, de har som ambition att gå långt i säsongens Europa League-spel.

De turkiska giganterna Galatasaray har inlett säsongen väldigt svagt. Galatasaray ligger bara på en tionde plats i den inhemska ligan, där de stått för väldigt ojämna prestationer hittills under säsongen. Galatasaray har bara en seger på det tre senaste matcherna. Vilket inte är godkänt för en klubb av denna dignitet. I första omgången av Europa League visade dock Galatasaray att det finns kvalitet i laget. Där hemmaslog de Lazio med 1-0 efter en solid insats. 

Svårt på bortaplan

Galatasaray har haft en oroväckande form på bortaplan under inledningen av säsongen. De har bara vunnit en av deras fem matcher på bortaplan hittills denna säsongen. Det har varit ett problem även ute i Europaspelet för Galatasaray under tidigare säsonger. Marseille är dessutom alltid ett väldig svårt lag att vinna mot på Stade Vélodrome. Marseille ser jag på förhand som favoriter i matchen, där de även behöver en seger. 

I denna tuffa gruppen är det i hemmamatcherna poängen ska vinnas. Efter att man bara lyckades få en poäng med sig från mötet mot Lokomotiv Moskva,  behöver Marseille nu en seger för att koppla ett grepp i gruppen. Marseille har en starkare trupp än Galatasaray. Formen hittills under säsongen talar också för Marseille i detta mötet. Givet problemen Galatasaray haft denna säsongen samt med vetskapen om hur svagt bortaspel turkarna historiskt sett har haft synar jag en Marseille seger i detta mötet.

fotboll, Europa league
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Marseille - Galatasaray
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.