Under måndagen så kompletteras den 26:e omgången av årets Allsvenskan och det är serieledande Djurgården som gästar Östersund på Jämtkraft Arena. Östersund är Allsvenskans formsvagaste lag och jag ser inte hur dem ska kunna komma undan med poäng i den här matchen!

Match: Östersund – Djurgården (Allsvenskan) | Speltips: Djurgården -1 (Asian Handicap) | Odds: @1.76 | Units: 3/5 | Spelstopp: 19:00

Rygga till 1.76 hos Coolbet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allsvenskans mest formsvaga lag

Djurgården ska ta sig upp till Norrland och möta Östersund under måndagskvällen. Hemmalaget har gått från att spela en oerhört underhållande fotboll i Europa League för ungefär ett och ett halvt år sen till att nu vara extremt stora underdogs i den här matchen. Det förvånar inte mig att det är så heller, laget har nämligen inte vunnit en match sedan den 14 juli och man har en resultatrad på 0-2-8 på sina tio senaste. De två oavgjorda matcherna var helt oförtjänta också då man filmade till sig en straff mot Sundsvall och krysset man fick mot Malmö kändes orimligt med tanke på alla chanser som Malmö hade.

Det är väldigt mycket som inte stämmer i Östersund och en bakomliggande faktor är garanterat rättegången som pågår mot lagets ordförande Daniel Kindberg, klubben meddelade för några dagar sen att man lyckats skrapa ihop pengar för att betala spelarnas löner. Curtis Edwards och Hosam Aiesh blev sålda till Djurgården respektive IFK Göteborg i somras och frågan är hur många fler som kommer lämna laget efter denna säsongen. Det är nog inte speciellt många. Östersund har inte direkt något gynnsamt schema sett till att man behöver skrapa ihop en del poäng för att kunna rädda kontraktet, de matcher som återstår är mot: Djurgården, Häcken, Sirius, Hammarby och Göteborg. Med de spelet som Östersund visat på senaste så ser jag inte hur dem ska ta mer än max en poäng från de fem återstående.

Ångar på

Djurgården fortsätter att ånga vidare på samma sätt man gjort under hela säsongen. Det var ingen superbra match man stod för senast när man slog Falkenberg med 1-0 på hemmaplan men man kunde gjort nåt mål till på chanserna man skapade. Man klarade av att hålla nollan samt att inte dra på sig några varningar vilket är skönt för deras del och dessutom så har Buya Turay kommit igång igen och detsamma gäller Emir Kujovic. Anfallsspelet i Djurgården ser ruggigt bra ut och det har man visat prov på under säsongens gång. Man har inte gjort speciellt många dåliga matcher förutom att man spelade oavgjort borta mot AFC och HIF men överlag så håller man en väldigt hög lägstanivå och har bara blivit bättre och bättre med tiden.

Mitt i en brinnande guldstrid så är det oerhört starkt av dem att efter en derbyförlust mot AIK kunna studsa tillbaka och fortsätta ånga på. Tre raka vinster har det blivit sedan dess och jag ser inte hur ett krisande Östersund ska ha något att sätta emot Djurgården. DIF -1 (asian handicap) blir mitt val till den här matchen!

Speltips: Djurgården -1 (Asian Handicap)

Jag väljer att spela Djurgården -1 (Asian Handicap) i den här matchen. Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Senast lagen möttes så vann Djurgården med 3-1.

  • Djurgården har vunnit tre av de fyra senaste lagen emellan.

  • Djurgården har bara förlorat två matcher på sina 20 (!) senaste.

  • Djurgården har tre raka vinster.

  • Djurgården är mitt uppe i en brinnande guldstrid och jag ser inte hur ett krisande Östersund ska kunna ta poäng av Allsvenskans just nu bästa lag.

Högst odds hittade jag 29/9 kl 12:30 hos Coolbet som ger 1.76. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.76 hos Coolbet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.