Match: Sundsvall-Norrköping (Allsvenskan) | Speltips: Över 2,5 mål | Odds: 1,65 | Spelstopp: 15:59 | Spelbolag: Bethard

Underbart att vakna upp idag efter gårdagens fina rekvinst på Sarpsborg till 2,50x degen som jag aldrig faktiskt var orolig över. Sarpsborg kontrollerade matchen redan från början och man gav aldrig Start chansen att komma tillbaka, så det ska vara!

Jag tror att jag funnit ett minst lika fint spel idag förutom att oddset är lite lägre men spelvärd är den alla dagar i veckan. Det är två målglada lag som ställs mot varandra i Allsvenskans 15:e omgång, Sundsvall har målskillnaden 24:22 och Norrköping har den ack så fina 32:16.

Sundsvall ligger och trampar i mittenskiktet på tabellen men har faktiskt chans på en Europa League plats om allt klaffar framöver. Formen är väl lite sisådär och att man ska kunna rå sig på Norrköping är väl tveksamt. Därför riktar jag istället mitt fokus på överspelet där statistiken ser riktigt fin ut. Sundsvall har spelat över 2,5 mål i 14 av de senaste 20 matcherna och både gör samt släpper in mycket mål allt som oftast.

Norrköping har gjort hela 32 mål på sina 15 matcher vilket är riktigt starkt men man släpper även in en del mål, rättare sagt 16 stycken hittills. 15 av sina senaste 20 matcher har slutat med över 2,5  mål och den statistiken ser ut att fortsätta. På slutet har man gjort väldigt många mål men samtidigt så har försvaret läckt rejält faktiskt. 8 mål har släppts in på de 4 senaste matcherna vilket inte är godkänt för ett lag som ska ligga och kriga om guldet.

Historiskt sett så ser det ut som att det ska bli en målrik match mellan lagen, genom åren så har matcherna mellan lagen oftast slutet med över 2,5 mål och ibland har matcherna spårat ur målmässigt. Jag tror inte Sundsvall klarar av att knipa poäng idag, 1-2, 1-3 kanske är rimligt?